Coaching en begeleiding

Coaching en begeleiding

Coaching en begeleiding

Bij het begeleiden van begaafde personen zijn er een aantal aandachtspunten die aan de orde kunnen komen, waardoor het coachen anders verloopt dan bij normaal begaafde personen. In deze modules leer je coachingstechnieken of -materialen in te zetten, specifiek gericht op begaafdheid.

 • Mindsettraining voor kleuters - kinderen - jongeren
  Hoe mensen over zichzelf denken, de overtuigingen die ze hebben over intelligentie, bepaalt hoe ze leren. Hoe geef je hen inzicht in vaste en groeimindset? Hoe verleg je hun comfortzone?
 • Het begeleiden van onderpresterende kinderen met De kracht in jezelf
  Met de methode ‘De kracht in jezelf’ van Jan Kuipers leren we cognitief begaafde kinderen vaardigheden ontwikkelen waardoor ze de kracht in zichzelf (terug)vinden en zo steviger in hun schoenen zullen staan.
 • Het begeleiden van onderpresterende jongeren met Wijs op weg
  Dit is een methode waarin verschillende aspecten met betrekking tot onderpresteren bij jongeren aan bod komen. We leren hoe je hen inzicht geeft in kwaliteiten, in waarden, in mindset, in leervaardigheden, in negatieve overtuigingen.
 • Aandachtspunten bij het coachen van begaafde volwassenen
  Sommige begaafde volwassenen lopen in hun sociale of werkomgeving vaak aan tegen onbegrip, verveling, vooroordelen en conflicten. Waarop moet je als coach letten bij het begeleiden van begaafde volwassenen?
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x