Slimmer dan je ouders

Slimmer dan je ouders

Slimmer dan je ouders


Kinderen die slimmer zijn dan hun ouders kunnen te maken krijgen met verschillende problemen. In ons taalgebied is daar nog nauwelijks aandacht aan besteed.

In Slimmer dan je ouders geeft Ben Daeter een overzicht van verschillende groepen kinderen die slimmer zijn dan hun ouders: hoogbegaafde kinderen en kinderen van ouders met een verstandelijke beperking. In beide gevallen kunnen deze kinderen thuis de stimulans missen om hun capaciteiten optimaal te ontplooien.

Met 10 levensverhalen van kinderen die slimmer zijn dan hun ouders maakt de auteur bovendien inzichtelijk hoe zij in de praktijk het beste geholpen kunnen worden.

Daeter laat zien wat leerkrachten en interne begeleiders kunnen doen om slimmere kinderen optimaal te begeleiden in hun onderwijsloopbaan, juist als het thuisfront het laat afweten.

Een aantal stellingen levert een aanzet voor lezers om tot eigen meningen over deze onderwerpen te komen.

Leerkrachten, intern begeleiders, medewerkers in de kinderopvang, gezins- en kindercoaches en studenten kunnen met dit boek kinderen helpen om hun ontwikkelingskansen optimaal te benutten.

Op de website www.slimmerdanjeouders.nl vind je steeds geactualiseerde achtergrondinformatie. Er is ook ruimte voor het uitwisselen van tips en opinies.

De auteur

Ben Daeter (1940) heeft jarenlang diverse functies vervuld in het onderwijs. Van jongs af aan schreef hij al veel artikelen. Tegenwoordig schrijft hij veel voor Pianowereld. Voor dit tijdschrift interviewt hij om de twee maanden Marietta Petkova over tips voor mooi(er) pianospel.


Ben Daeter heeft zo’n twintig boeken op zijn naam staan, waaronder enkele biografieën. Hij houdt ervan om zich, met hulp van zijn vrouw Elvira, gedurende een bepaalde periode grondig te verdiepen in een persoon. Hij publiceerde over vooraanstaande pianisten: Wibi Soerjadi (25 jaar concertpianist, verschenen bij Tirion Uitgevers) en Daniel Wayenberg (70 jaar concertpianist en een boek ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag), en een vriendenboek voor mr. Pieter van Vollenhoven (1939) ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag (verschenen bij uitgeverij Unieboek).

Titel
Slimmer dan je ouders

Auteur(s)
Ben Daeter

Uitgeverij
Koninklijke Van Gorcum BV | ©2014

ISBN
9789023252085


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x