Slim onderpresteren aanpakken

Slim onderpresteren aanpakken

Slim onderpresteren aanpakken


Onderpresteren is een hardnekkig fenomeen dat menig ouder en leerkracht kopzorgen geeft. Opgemaakt in twee delen biedt dit boek handvatten voor de begeleider – leerkracht en/of ouder – én de onderpresteerder zelf. De auteurs gaan veel verder dan het beschrijven van het probleem. Naast de typen onderpresteerders wijzen ze een slimme aanpak aan, zodat de inspanningen van zowel de begeleiders als de onderpresteerders tot echte verandering kunnen leiden.Het eerste deel, de begeleidershandleiding, vertrekt van inzichten in het fenomeen maar gaat snel over in handige aanbevelingen voor de praktijk. Voor de onderpresteerder zelf is in een tweede deel een werkboek ontwikkeld, met veel reflectieopdrachten en tips om het onderpresteren aan te pakken.

De auteurs

  • Tania Gevaert, sociaal werker, is actief als gezins- en onderwijscoach bij ‘Samen Slimmer Groeien’ in diverse settings in België.
  • Ophélie Desmet, pedagoog, met specialisatie in onderwijs- en opleidingskunde, werkt in een zelfstandige praktijk in Hasselt, met kinderen en jongeren aan groei en het ontsluiten van hun capaciteiten.

Titel
Slim onderpresteren aanpakken

Auteur
Tania Gevaert, Ophélie Desmet

Uitgeverij
Uitgeverij Garant | ©2016

ISBN
9789044133585keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x