Signaal

Signaal

Signaal


Biologen zijn het er nog niet over eens maar het lijkt erop dat de Zebra zijn strepen de ene keer gebruikt om op te gaan in het geheel als er gevaar dreigt en een andere keer juist om herkenbaar te zijn voor en tussen zijn soortgenoten.

De biologen zijn een stuk verder dan de hoogbegaafdheidsexperts in ons land. Want tot op de dag van vandaag maken ze lijstjes met kenmerken van hoogbegaafden en typeren ze kinderen en volwassenen binnen vastgestelde grenzen.

Zonder erbij stil te staan dat een hoogbegaafde de ene keer herkenbaar wil zijn voor en tussen soortgenoten en de andere keer wil opgaan in de groep, afhankelijk naar hoe veilig hij of zijn zich voelt.

De auteur

Johan van Hagen heeft als Peoplemanager een jarenlange ervaring opgebouwd met de individuele en groepsmatige begeleiding van talenten en is vader van 3 getalenteerde kinderen.

Hij is eigenaar van diLima, een bedrijf dat staat voor “interim management voor IT- en procesveranderingen, onderwijs aan hoogbegaafden en bedrijfspublicaties”.

Recensie

Signaal is een bundel, samengesteld uit korte verhalen over hoogbegaafdheid die grotendeels eerder te lezen waren op internet en in HiQuarterly, het ledenblad van Mensa Nederland. De verhalen zijn heel herkenbaar voor ouders en leerkrachten van hoogbegaafde kinderen, maar geven ook een zeer kritische kijk op ons onderwijs aan deze groep van kinderen. De stukjes lezen heel vlot.

Titel
Signaal
Een hoogbegaafd kind herken je niet aan individuele kenmerken, maar aan de signalen die het uitzendt in een groep

Auteur(s)
Johan van Hagen

Uitgeverij
CreadiLIMA | ©2012

ISBN
9789081904308

Bestel je boek hier


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x