Mijn kind is hooggevoelig

Mijn kind is hooggevoelig

Mijn kind is hooggevoelig


Hooggevoeligheid – ook wel hoogsensitiviteit of HSP genoemd – komt voor bij 15 tot 20 procent van alle kinderen. Toch bestaan nog heel wat misverstanden rond deze karaktereigenschap, waardoor deze kinderen niet altijd de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Dit boek geeft een antwoord op vragen waarmee hoogsensitieve kinderen en hun omgeving geconfronteerd worden. Wat is hooggevoeligheid precies? Wat zijn de signalen? Hoe pak je hooggevoelige kinderen het beste aan? De auteurs vertrekken daarbij vanuit de talenten van het kind, en tonen aan hoe je het zelfvertrouwen van een hooggevoelig kind kunt versterken zodat het beter leert omgaan met prikkels van buitenaf.

De vele praktijkvoorbeelden, praktische tips en concrete adviezen voor thuis en op school maken van Mijn kind is hooggevoelig een ideale basisgids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners.

De auteur

Ilse Van den Daele is oprichter en voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Hooggevoelige Personen (HSP Vlaanderen). Linda T’Kindt is gezinswetenschapster en begeleidde vele hoogsensitieve kinderen.

Recensie

Hoewel dit een boek is dat niet specifiek naar hoogbegaafde kinderen is gericht, kan je toch wel heel wat praktische tips lezen hoe je met je hoogbegaafde kind moet omgaan. Naar mijn mening zijn de meeste hoogbegaafde kinderen ook zeer gevoelige kinderen, wat trouwens ook mevrouw Tessa Kieboom toont in de foto van hoogbegaafden met de zijnskenmerken. Zelf vind ik ook de theorie van Dabrowski interessant omwille van deze hooggevoeligheid, een van de overexcitabilities die hij aanhaalt als kenmerk van hoogbegaafden.

Het boek leest als een trein, geeft zeer veel voorbeelden die heel herkenbaar zijn en geeft je handvatten voor de opvoeding van je hooggevoelige, hoogbegaafde kind. Een aanrader toch wel!

Ilse Van den Daele en Linda T’Kindt hebben een fantastische klus geklaard. Ze geven op wetenschappelijk verantwoorde wijze inzicht in het verschijnsel hoogsensitiviteit en tegelijkertijd weten zij de praktijk centraal te stellen.

Prof. dr. Anna M.T. Bosman, Radboud Universiteit (Nijmegen)

Titel
Mijn kind is hooggevoelig
Wegwijzer voor ouders, leerkrachten en hulpverleners

Auteur(s)
Ilse Van den Daele & Linda T’Kindt

Uitgeverij
Uitgeverij Lannoo | ©2011

ISBN
9789020997255keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x