Lees een boek per uur

Lees een boek per uur

Lees een boek per uur


Hoe lees je supersnel en weet je toch wat er geschreven staat? Hoe kan je beter en makkelijker onthouden wat je gelezen hebt? Hoe kan je je makkelijker concentreren als je leest? Hoe onderscheid je de essentie van bijzaken? Hoe beleef je opnieuw plezier aan lezen?

Door veel te lezen haal je meer uit je studies, je werk en je leven. Lezen is kennis opdoen en jezelf ontwikkelen. Lezen voedt je denken en stuurt je dromen. Met SmartReading zul je alle boeken die nog ongelezen in je kast staan ook daadwerkelijk kunnen lezen.

Met de SmartReading-methode heb je voortaan nog maar één tot twee uren nodig om een boek te lezen, te verwerken en te onthouden. Je leert te surfen op de steeds groeiende informatiestroom en doet meer kennis op in minder tijd.

SmartReading is niet alleen sneller lezen, maar ook beter onthouden, creatiever denken en doelgerichter in het leven staan. De methode is zeer succesvol gebleken in het bedrijfsleven en het onderwijs. Managers, jongeren en studenten leren en studeren met meer plezier en behalen betere resultaten. Kortom, SmartReading is voor iedereen waardevol. Ook jouw brein is welkom!

De auteur

Peter Plusquin en Paul van der Velde zijn beiden trainer en directeur van Global Edutainment. Paul van der Velde ontwikkelde de SmartReading®-methode begin jaren 90 in Nederland. Peter Plusquin starte zijn carrière als trainer door in 2006 de SmartReading® training naar België en Luxemburg te halen.

Recensie

Waarom dit boek in ons lijstje staat? Omdat het een heel interessante techniek is die aan te raden is voor hoogbegaafde jongeren die last hebben met het memoriseren van leerstof. Het is een studievaardigheid die heel goed van pas kan komen wanneer de cursussen in het hoger onderwijs beduidend zwaarder worden.

Deze techniek om te helpen snellezen lijkt aanvankelijk te veel een reclamepraatje om serieus te nemen (‘We zijn in drie landen actief!’), maar bevat wel degelijk goede tips. Het boek zit goed in elkaar en brengt de lezer als vanzelf telkens weer een hoofdstuk verder. Het strooit kwistig met experimenten uit de cognitieve psychologie en maakt daarbij enkele pijnlijke fouten. Zo wordt het Engelse ‘letters’ vertaald met brieven, terwijl het gaat om de hoeveel letters die men uit een kort waargenomen groep kan onthouden. Het goede nieuws is dat men met sommige van de besproken technieken wel degelijk inzicht krijgt in het eigen leesproces en aldus zeker sneller gaat lezen. Zeker trage lezers zullen erbij gebaat zijn. Je leest na afloop geen boek per uur, maar wel sneller dan ervoor. Extra taken als het maken van ‘DoenDoelen’ en ‘mindmaps’ kosten tijd, maar zorgen wel voor het beter onthouden van het gelezene. Hoog ‘Tjakka-gehalte’ en slordige omgang met de wetenschappelijk literatuur doen afbreuk aan een nuttige techniek. Geschikt voor studenten en mensen die veel beroepslectuur tot zich nemen. Weergave van een meerdaagse cursus.

T. ten Berge

Titel
SmartReading®
Lees een boek per uur

Auteur(s)
Peter Plusquin, Paul van der Velde

Uitgeverij
Uitgeverij Lannoo Campus | ©2012

ISBN
9789020999013keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x