Kleuters die nét iets meer kunnen

Kleuters die nét iets meer kunnen

Kleuters die nét iets meer kunnen


Als kleuterleider, opvoeder of ouder aan de slag gaan met een kind met een ontwikkelingsvoorsprong is een boeiende uitdaging. Zo’n kleuter kan nét iets meer aan. Maar hoe kan je dit kind blijven prikkelen en inspireren, zodat het (weer) zin heeft, krijgt of behoudt in leren en leven? Heel wat kleuterbegeleiders zijn hiertoe bereid. Maar hoe begin je eraan?

Dit boek verduidelijkt wat een ontwikkelingsvoorsprong bij kleuters kan inhouden. Meer dan 400 tips en voorbeelden zetten kleuterleiders, opvoeders en ouders op weg om een speelse, krachtige en uitdagende leeromgeving te creëren. De tips sluiten aan bij de verschillende speel- en leerplekken of “hoeken” die in kleuterklassen uitgebouwd zijn: taal-, winkel-, puzzel-, denk-, reken-, huis-, ontdek-, boeken-, teken- … en zelfs een filosofiehoek. Op die manier is dit boek meteen bruikbaar in de klas en in de kinderopvang. Maar ook thuis, bij oma en opa of in de jeugdbeweging komen de tips van pas. Met empathie, eenvoudige materialen en speelse activiteiten kan iedereen deze peuters en kleuters uitdagen om te experimenteren en probleemoplossend te denken.

De auteurs

  • Ann Meersman is leerkracht en heeft meer dan 20 jaar ervaring in het opvoeden van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Zij runt al 13 jaar het nationaal secretariaat van vzw Bekina. Ann is voorzitster van de werkgroep didactiek binnen die vereniging. Haar grootste missie is om kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong via gepaste activiteiten en differentiatie gelukkig te zien opgroeien.
  • Kristin Stroobandt is kleuterleidster. Een van haar stokpaardjes is om ook aan kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong verrijkende materialen en activiteiten aan te bieden. Zij is ook actief binnen de werkgroep didactiek van vzw Bekina.

Titel
Kleuters die nét iets meer kunnen

Auteur(s)
Ann Meersman en Kristin Stroobandt

Uitgeverij
Uitgeverij Acco | © 2017

ISBN
9789463441230keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x