Kinderen en slim zijn

Kinderen en slim zijn

Kinderen en slim zijn


Er lijkt iets met je kind aan de hand; het leert anders dan de meeste kinderen. Thuis is je kind voortdurend onderzoekend bezig, maar op school is het juist heel stil. Als je kind op school ander gedrag vertoont dan thuis, dan zou je eens met andere ogen naar je kind moeten kijken.

Dit boek helpt je daarbij.

De Koepel Hoogbegaafdheid, het samenwerkingsorgaan van de belangenverenigingen voor hoogbegaafden – Pharos, Hint, Choochem en Mensa -, heeft (ervarings)deskundigen gevraagd een bijdrage te leveren aan deze uitgave. Het doel van deze verenigingen is opkomen voor de belangen van kinderen en – in het geval van Mensa – volwassenen met een hoge intelligentie.

Kinderen en slim zijn is bestemd voor ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, voor hoogbegaafde volwassenen, leerkrachten en iedereen die op welke wijze dan ook te maken heeft met een hoogbegaafdheid. Daarnaast is het een pleidooi voor vroegtijdige herkenning van hoogbegaafdheid, voor passend onderwijs en een goede begeleiding van de hoogbegaafde kinderen in onze omgeving.

De auteurs

Annet Atsma, Eline Slok-de Baan, Rineke Derksen, Jet Barendrecht, Frouke I. Wellng, Gerard de Kimpe, Carol Van Dijk en Eric Ottevanger, Louise van Vegchel, Betsie Verberk, Michel van Glabbeek, Wilma Kapitein

Recensie

Dit boek is de voorloper van het boek Slim zijn van Koepel Hoogbegaafdheid en omvat een groot aantal teksten over verschillende zaken die ouders van hoogbegaafde kinderen bezig houden: pushen of afremmen, onderpresteren, hobby’s en speelgoed, herkenning van eigen hoogbegaafdheid, de rol van het gezin,…

Elke bijdrage is kort en bondig en eindigt steevast met een herkenbare anekdote.

Titel
Kinderen en slim zijn
Waarom slim zijn soms knap lastig is

Auteur(s)
Frouke Welling

Uitgeverij
Kosmos-Z&K Uitgevers | ©2005

ISBN
9789021544075keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x