Kid’s skills

Kid’s skills

Kid’s skills


Kids’ Skills is een speelse, praktische benadering voor het oplossen van moeilijkheden waarmee kinderen worden geconfronteerd. Centraal staat één heel belangrijk idee: praktisch alle problemen kunnen worden opgevat als vaardigheden die nog ontwikkeld moeten worden.

De methode Kid’s Skills geeft kinderen of ouders niet de schuld van problemen. En het neemt ook niet de behoefte weg aan deskundige hulpverleners voor kinderen. Het stelt wel traditionele opvattingen over de rol van deskundigen ter discussie.

De 15 eenvoudige stappen waaruit de methode Kid’s Skills bestaat maken duidelijk hoe je problemen in vaardigheden kunt omzetten. Door deze praktische stappen ontstaat een dynamische, speelse samenwerking tussen verzorger en kind. Deze methode nodigt het kind uit om actief mee te werken aan het opbouwen van vaardigheden en het zoeken naar oplossingen.

Een boek dat gonst van de ideeën, verhalen en suggesties. Bereid je voor op verfrissende en grappige manieren waarop kinderen en volwassenen elkaar kunnen vinden om problemen om te zetten in vaardigheden!

De auteur

Ben Furman is psychiater en psychotherapeut en een zeer productief schrijver; zijn boeken zijn over de hele wereld vertaald. Hij is mededirecteur van het Helsinki Brief Therapy Institute. Ben is de bedenker van Kid’s Skills, een innovatieve methode voor het werken met kinderen. Hij treedt internationaal op als deskundige op het gebied van oplossingsgerichte therapie, probleemoplossen, kindervraagstukken, teamontwikkeling, systeemdenken en persoonlijke ontwikkeling.

Recensie

Dit sympatieke boek beschrijft een methode (Kids Skills) om ontwikkelingsproblemen aan te pakken bij kinderen. Het kind bepaalt zelf welk probleem het wil aanpakken, hoe en van wie hij/zij steun wil. In vijftien logische stappen wordt het probleem opgelost. Er is veel aandacht voor het betrekken van de omgeving. De methode is ontstaan in Finland en is gericht op problemen die je zelf kunt oplossen door nieuw gedrag te leren (vaardigheden) en minder op emotionele problemen (deze worden omgezet in vaardigheden). Het boek bevat tal van praktijkvoorbeelden die de tekst verlevendigen. Tot slot aandacht voor specifieke problemen. Een website is beschikbaar. Het boek is voorzien van een aantal cartoonachtige zwart-wittekeningen en een korte lijst van aanbevolen literatuur. Een aanrader voor ouders en leerkrachten.

A. Jong

Titel
Kid’s skills
Op speelse wijze vaardigheden ontwikkelen bij kinderen

Oorspronkelijke titel
Muksuoppi
Kustannusosakeyhtiö, Helsinki, ©2003

Auteur(s)
Ben Furman

Uitgeverij
Uitgeverij Boom Nelissen | © 2006

ISBN
9789024417452keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x