Je kunt het!

Je kunt het!

Je kunt het!


Ondersteun hoogbegaafde kinderen die faalangstig zijn thuis of in de klas

Meer dan 20.000 kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar zijn hoogbegaafd. Naast het feit dat deze kinderen nieuwsgierig zijn, een snelle taalontwikkeling en veel interesses hebben, en beschikken over een goed geheugen en een sterk concentratievermogen, zijn ze ook kwetsbaar voor bepaalde problemen, vaak op sociaal gebied. Daarnaast zijn ze perfectionistisch. En het is dit perfectionisme dat veelvuldig tot faalangst leidt.

De oorzaak en aanpak van faalangst ligt bij hoogbegaafde kinderen net even anders dan bij andere kinderen. In deze uitgave wordt eerst uitgelegd hoe faalangst bij deze kinderen ontstaat. Vervolgens zijn er praktische tips en adviezen voor in de klas en thuis, om de kinderen te begeleiden en beter te motiveren, en hen te helpen anders te leren denken. Ook wordt aangegeven wat je vooral niét moet doen.

Je kunt het! is een duidelijk, compact en positief boek dat is bedoeld voor ouders, leerkrachten, orthopedagogen en psychologen.

Bij dit boek hoort een werkboek voor kinderen: Ik kan het!

De auteurs

Jessica van der Spek is orthopedagoge en specialist hoogbegaafdheid. Ze heeft een eigen praktijk waar zij diagnostisch onderzoek doet en hoogbegaafde kinderen met leer- en gedragsproblemen begeleidt. Daarnaast schrijft zij jeugdboeken, waarin bijzondere kinderen de hoofdrol spelen.

Recensie

Er is al veel geschreven over hoogbegaafdheid, evenals over faalangst. Maar de combinatie van beide heeft echter nog weinig aandacht gekregen. Daarom heeft de schrijfster van de boekjes, Jessica van der Spek, onderzoek gedaan naar die combinatie, onder supervisie van het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek van Radboud Universiteit en de European Council of High Ability. Zo ontdekte ze dat de oorzaak en de aanpak van faalangst bij hoogbegaafde kinderen anders liggen dan bij gemiddeld begaafde kinderen.

Beide boekjes zijn bijzonder verhelderend, duidelijk en onmiddellijk bruikbaar ! Met korte situaties en verhaaltjes zijn bepaalde zaken gemakkelijk te herkennen en kunnen zowel volwassenen als hoogbegaafde kinderen zelf beter begrijpen wat hun faalangst inhoudt. Vooral de tips om de faalangst aan te pakken zijn duidelijk beschreven en gemakkelijk in de praktijk om te zetten.

Beide boekjes beschrijven kort, bondig en op een positieve manier de problematiek van faalangst bij hoogbegaafde kinderen. Zowel volwassenen als hoogbegaafden zelf kunnen na het lezen van de boekjes onmiddellijk aan de slag om de faalangst aan te pakken.

Kortom, heel nuttig voor al wie met die problematiek te maken heeft !

Uit: publicatie Bekina

Titel
Je kunt het!
Ondersteun hoogbegaafde kinderen die faalangstig zijn thuis of in de klas

Auteur(s)
Jessica van der Spek

Uitgeverij
Uitgeverij Pica | ©2014

ISBN
9789491806261

 



keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x