Ik kan dat niet! zegt mijn kind

Ik kan dat niet! zegt mijn kind

Ik kan dat niet! zegt mijn kind


‘Ik kan dat niet!’ ‘Ik durf dat niet!’ ‘Ik wil dat niet!’ Het zijn woorden die alle kinderen weleens in de mond nemen. Vaak hebben dergelijke uitspraken een signaalfunctie. Ze kunnen erop wijzen dat je kind faalangst heeft, of andere problemen op school.

Je kunt maar beter niet antwoorden met ontwijkende dooddoeners als ‘Die angst groeit er wel uit’, of: ‘Ik was vroeger ook zo’. In dit veelgebruikte boek laat Marc Litière zien hoe je beter kunt kijken en luisteren naar je kind en zo de oorzaak van zijn of haar gedrag kunt achterhalen. Hij geeft vele concreten adviezen om met faalangst om te gaan én om faalangst te vermijden.

Deze herwerkt versie van dit klassieke boek is onmisbaar voor ouders, leerkrachten en hulpverleners die op een creatieve manier willen werken aan het zelfvertrouwen bij kinderen. Het boek is een houvast, een hulp en een wegwijzer voor wie in elk kind het wonder wil zien.

‘Concreet en praktisch. Positiviteit is het sleutelwoord in Litières aanpak.’

De Standaard

‘In gewone mensentaal en voor iedereen bruikbaar’

De Morgen

De auteur

Marc Litière studeerde lichamelijke opleiding, motorische revalidatie en kinesitherapie aan de K.U.Leuven. Hij begeleidt al 25 jaar kinderen met faalangst, schoolrijpheidsproblemen, ADHD en motorische en schrijfmotorische problemen. Hij is ook de auteur van het boek Mijn kind leert schrijven.

Titel
Ik kan dat niet!, zegt mijn kind
Omgaan met faalangst bij kinderen

Auteur(s)
Marc Litière

Uitgeverij
Uitgeverij Lannoo nv | ©2007

ISBN
9789020973877keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x