Hoogbegaafd leven van 0 tot 100 jaar

Hoogbegaafd leven van 0 tot 100 jaar

Hoogbegaafd leven van 0 tot 100 jaar


Hoogbegaafde kinderen en volwassenen denken, leren en werken anders. Ze beschikken over uitzonderlijke eigenschappen en talenten. De maatschappij is helaas ingesteld op ‘de gemiddelde mens’ en dat kan lastig zijn als jij niet gemiddeld bent. Om als hoogbegaafde je draai te vinden zijn dan soms aanpassingen nodig. Maar vooral begrip en inzicht, ook van de omgeving.

Dit boek beschrijft helder de specifieke kenmerken van hoogbegaafdheid. Hoogbegaafden van alle leeftijden vertellen hun eigen, unieke verhaal. Daarnaast komen de laatste wetenschappelijke inzichten aan bod en worden tips gegeven voor de dagelijkse praktijk: thuis, op school en op het werk. Voor hoogbegaafden zelf, voor familie, vrienden, leraren, hulpverleners en werkgevers van hoogbegaafden een waardevol boek.

De auteurs

Marianne van Gelder, Specialist Hoogbegaafdheid (ECHA), bestuurskundige en ervaringsdeskundige

Marianne van Gelder is medeoprichter van deDNKRS, expertisecentrum hoogbegaafdheid. Van ouders, leraren, werkgevers, hulpverleners én van hoogbegaafden zelf hoort Marianne dagelijks dat het onderwijs en de begeleiding op het werk beter kunnen. En dat dit helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. In dit boek deelt zij inzichten over dit ‘andere onderwijs’ en ‘andere werk’ met aansprekende voorbeelden en praktische tips.

Titel
Hoogbegaafd leven van 0 tot 100 jaar
Inzichten uit de praktijk en wetenschap voor hoogbegaafden, ouders, leraren, hulpverleners en werkgevers

Auteur(s)
Marianne van Gelder

Uitgeverij
deDNKRS | ©2016

ISBN
9789082502800
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x