Gelukkig hoogbegaafd

Gelukkig hoogbegaafd

Gelukkig hoogbegaafd


Hoogbegaafde kinderen hebben niet alleen een hoog IQ, ze zijn ook nog extra gevoelig en creatief. Ze aanschouwen de wereld op hun eigen manier. Door deze kinderen op een passende manier te begeleiden geef je ze de wereld cadeau.

In het boek ‘Gelukkig hoogbegaafd’, geeft de auteur handen en voeten aan de begeleiding van hoogbegaafde kinderen. De wijze waarop zij dat doet is gebaseerd op haar ervaring dat hoogbegaafde kinderen pas gaan leren en ontwikkelen, als ze gelukkig zijn. Daarvoor is kennis en begrip van de levensbehoefte van hoogbegaafde kinderen nodig.

Om haar visie te verduidelijken, gebruikt de auteur veel praktijkvoorbeelden en geeft ze tips die zowel thuis, op school als op de kinderopvang toepasbaar zijn.

Dit boek is een handreiking aan iedereen die geïnteresseerd is in hoogbegaafde kinderen. Bovenal is het een ode aan de kinderen die de auteur de afgelopen jaren heeft mogen zien opbloeien in haar plusgroepen.

De auteur

Rineke Derksen leidt GelukkigHB, haar eigen advies- en begeleidingsbureau gespecialiseerd in hoogbegaafdheid. Ze coacht dagelijks hoogbegaafde kinderen en volwassenen. Daarnaast begeleidt ze plusgroepen en traint ze diverse schoolteams, hulpverleners en individuen die met hoogbegaafde mensen werken. De nadruk in haar begeleiding ligt op het welzijn van hoogbegaafde mensen, zodat deze stabiel en gelukkig kunnen leven ondanks en dankzij hoogbegaafdheid.

Recensie

In dit boek vertelt Rineke met tal van voorbeelden hoe hoogbegaafde kinderen zich gedragen en denken als ze thuis zijn of op school. Ook schrijft ze hoe ze haar plusgroep (buitenschoolse kangoeroeklas) is gestart en hoe ze de kinderen daarin begeleidt. Een praktisch, vlot geschreven boek waar ik zeker nog iets aan heb gehad ondanks alle kennis die ik ondertussen al heb opgeslorpt.


Titel
Gelukkig hoogbegaafd

Auteur(s)
Rineke Derksen

Uitgeverij
248media Uitgeverij | ©2011

ISBN
9789079603008keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x