Executieve functies bij kinderen en adolescenten

Executieve functies bij kinderen en adolescenten

Executieve functies bij kinderen en adolescenten


De afgelopen jaren hebben vele leerkrachten, psychologen en andere professionele opvoeders gebruikgemaakt van de stapsgewijze richtlijnen en praktische tips in Executieve functies bij kinderen en adolescenten. Nu is er een geheel herziene en uitgebreide editie verschenen van dit invloedrijke boek. Deze derde editie bevat maar liefst zes nieuwe hoofdstukken.

In de van hen bekende toegankelijke stijl integreren Peg Dawson en Richard Guare theoretische inzichten en praktische interventies. Hun aanpak beslaat het gehele spectrum van executieve functies: van inhibitie, flexibiliteit en emotieregulatie tot taakinitiatie, werkgeheugen, planning en organisatie. Voor elke vaardigheid geven zij concrete aanwijzingen hoe deze is vast te stellen en te meten. Daarnaast bieden zij stapsgewijze richtlijnen en uiterst praktische tips om verschillende executieve functies door individuele coaching of klassikale interventies te versterken.

Nieuw in deze editie:

  • Een hoofdstuk met richtlijnen voor het ontwikkelen van individuele lesprogramma's en passend onderwijs.
  • Hoofdstukken over het versterken van executieve functies bij leerlingen met ADHD en autismespectrumstoornissen.
  • Drie - door gastauteurs geschreven hoofdstukken - die school brede toepassingen en de implementatie ervan beschrijven.
  • Meer leerlinggericht - biedt een sjabloon voor het betrekken van kinderen bij het nemen van interventiebeslissingen.
  • Volledig bijgewerkt naar de nieuwste ontwikkelingen in het veld.
  • In de uitgebreide bijlagen worden vragenlijsten, checklists en werkbladen geboden die direct in de praktijk zijn te gebruiken. Het handige A4-formaat zorgt ervoor dat deze eenvoudig zijn te kopiëren en te gebruiken (zie het colofon voor copyright en toestemming).


Titel
Executieve functies bij kinderen en adolescenten |Een praktische gids voor diagnostiek en interventie

Auteurs
Peg Dawson, Richard Guare

Uitgeverij
Hogrefe | ©2019

ISBN
9789079729005


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x