Brein bedriegt

Brein bedriegt

Brein bedriegt


Een boek over het Aspergersyndroom zonder het woord ‘Asperger’ in de titel: het was een doordachte maar gewaagde keuze in 1998. Desondanks werd Brein bedriegt een bestseller onder de autismeboeken met meer dan 15.000 verkochte exemplaren. Voor heel wat mensen betekende Brein bedriegt een eerste moment van herkenning en zelfs de uitweg uit een jarenlange zoektocht naar een diagnose. Sindsdien is het aantal begaafde personen met een diagnose uit het autismespectrum spectaculair toegenomen. Er zijn ook heel wat nieuwe inzichten in het autisme zoals zich dat uit bij mensen met een normale of hoge intelligentie. En naast de toenmalige hardnekkige misverstanden zijn er ook nieuwe ontstaan. Zoals: iedereen is een beetje autistisch. Of: het autistisch brein bedriegt nog steeds…

In deze compleet herziene editie herleest Peter Vermeulen het oorspronkelijke boek en biedt hij nieuwe inzichten, onder meer over diagnostiek en begeleiding. De inhoud is nieuw, de stijl dezelfde als toen.

De auteur

Peter Vermeulen is pedagoog en werkt als autismedeskundige bij Autisme Centraal. Hij schreef verschillende boeken over autisme, geniet internationale bekendheid en is een veel gevraagd spreker.

Titel
Brein bedriegt

Auteur(s)
Peter Vermeulen

Uitgeverij
Uitgeverij Acco | ©2013

ISBN
9789033482090


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x