20 april 2024

Latletics - Fortiori! - Externe plusklas

Latletics - Fortiori! - Externe plusklas

Latletics - Fortiori! - Externe plusklas

De cognitieve mogelijkheden van kinderen en jongeren kunnen zich pas verder ontplooien wanneer ze ook de kracht in zichzelf ontdekken en ontwikkelen.

Bij DiscoverYourUniverse gaan we verder aan de slag met uitdagende onderwijsvormen zodat onze 'ruimte-reizigers' deze vaardigheden kunnen uitproberen en verder ontwikkelen.

Een odyssee naar het Latijn en de Griekse Oudheid?

Geprikkeld door een ‘nieuwe’ taal die je terug katapuleert naar het Oude Rome?
Zit er niet heel wat Latijn in het Nederlands, Frans, Spaans en Italiaans? En kan je ook de link leggen met het Engels? En wat met het Grieks?
Hoe boeiend is het om talen met elkaar te vergelijken en ‘linea recta’ inzicht te krijgen in het taalsysteem? Binnenkort naar het middelbaar en twijfelend aan je keuze? Door de leerkuil gaan, geeft zelfvertrouwen en zet je in je kracht.

Voor Latijn en Grieks moet je je analytische vaardigheden gebruiken om de teksten te ontleden, een denkpuzzel als een wiskundig vraagstuk zonder de getallen dus. Door inzicht te verwerven in de bouwstenen van een taal vuren je neuronen in ‘optima forma’ en leg je steeds steviger verbindingen in je brein.

De Romeinen hebben veel overgenomen van de Griekse cultuur. Samen met Odysseus duiken we de Griekse godenwereld in. Homerus vertelt ons waarheden voor het leven. Net als Odysseus verken je de verrassende eilanden van het Latijn. Een avontuurlijke tocht waarin de goden je op de proef stellen: teksten ontleden, woordjes leren, naamvallen ontdekken en leren leren … Een ‘goddelijke’ zwerftocht met de uitdaging als ultieme doel! Boeiend, soms lastig, maar altijd beter en sterker en sterker nog. Fortiori!

Avoca te!

Doelgroep

Lagere schoolkinderen uit de 3de graad, in groepjes van 3 à 4 leerlingen. 

Organisatoren

Veerle Cool, MOre coaching i.s.m. Marlies Tierens. Deze training wordt begeleid door Jan, leraar Latijn, Nederlands en geschiedenis.

Tarief

€385,- 

Inbegrepen: intensieve en individuele begeleiding mét de meerwaarde van ontwikkelingsgelijken, lesmateriaal, schriftelijke feedback met persoonlijke tips aan het einde van het traject, een visietekst met de doelen waaraan gewerkt wordt voor de school. 

Data

20.04 - 15.06.2024

Van 10.00 u. tot  12.00 u op zaterdagen 20.04, 04.05, 25.05, 08.06 en 15.06.2024. Van 16.00 u. tot 17.00 u. op maandag 15.05.2024. 

Locatie

De sessies zullen deels doorgaan in de praktijk MOre coaching in Buggenhout.

MOre coaching
Kerkstraat 26
9255 Buggenhoutkeyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x