Sabine Sypré - Hoogbloeier

Sabine Sypré - Hoogbloeier

dr. of Psychology
ECHA Specialist in Gifted Education

Als ik terugkijk op mijn leven, zie ik een pad dat me van de wereld van architectuur en engineering naar de boeiende wereld van begaafdheidsonderwijs heeft geleid. Het begon allemaal toen ik aan de Universiteit Gent studeerde en mijn carrière begon als ingenieur-architect. Twintig jaar lang heb ik met passie gebouwd en ontworpen, tot mijn leven een onverwachte wending nam.

Het waren mijn vier kinderen die me op een nieuwe reis brachten. Al snel werd duidelijk dat ze niet gewoon slim waren, maar hoogbegaafd. Hun nieuwsgierigheid, hun creativiteit en hun intense manier van denken openden mijn ogen voor een wereld die ik eerder niet kende.

Ik raakte steeds dieper geïnteresseerd in begaafdheid en besloot mijn carrière een andere richting te geven. Ik volgde een opleiding tot specialist in begaafdheidsonderwijs aan de Radboud Universiteit van Nijmegen en richtte mijn eigen bedrijf op, genaamd Hoogbloeier. Hier begeleidde ik begaafde kinderen en hun ouders, en trainde ik leraren in begaafdheidsonderwijs.

Maar mijn reis stopte daar niet. In 2018 kreeg ik de kans om een PhD in de psychologie te beginnen aan zowel de Universiteit Gent als KU Leuven. Mijn onderzoek richt zich op het begrijpen van begaafdheid, motivatie en zelf-determinatie bij jongeren. Ik heb meegewerkt aan Project TALENT, een onderzoeksproject over de motivatie van begaafde leerlingen in Vlaanderen, en heb een interventiestudie uitgevoerd naar de effectiviteit van een programma dat ik heb ontwikkeld voor onderpresterende begaafde adolescenten.

Mijn missie is om een brug te slaan tussen de wereld van begaafdheid en onderwijs, om ervoor te zorgen dat elk begaafd kind de kans krijgt om zijn volledige potentieel te bereiken. En hoewel mijn reis misschien onverwachte wendingen heeft genomen, ben ik dankbaar voor elk moment en elke ervaring die me hier heeft gebracht.


Doelgroepen

onderzoek naar alle leeftijden

Aanbod

Lezingen

Trainingen

Onderzoek

Ontwikkelen van materialen

Inspireren

Motiveren
Contact


Hoogbloeier
Tarbotstraat 23
9000 Gent


Twitter


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x