Uitzonderlijk talent

Uitzonderlijk talent

Uitzonderlijk talent


Veel hoogbegaafden en andere vreemde vogels blijken moeite te hebben om hun weg in het leven en hun werk te vinden. Ondanks hun talenten raken ze in conflict met leidinggevenden, voelen ze zich niet begrepen of kunnen ze maar niet ontdekken wat ze écht willen.

Frans Corten, zelf zo’n vreemde vogel, begeleidt hoogbegaafden en andere uitzonderlijke talenten in hun loopbaan. Hij is een van de pioniers op het gebied van hoogbegaafde volwassenen. In dit boek heeft hij alle werkzame inzichten en eigen uitvindingen bijeengebracht die behulpzaam kunnen zijn om beter je weg te vinden in leven en werk. Hij adviseert, niet belerend of betweterig maar geheel vrijblijvend en met respect voor de eigenzinnigheid van jou als vreemde vogel.

Vijf vreemde vogels die op hun pootjes terecht zijn gekomen vertellen achterin dit boek openhartig over de valkuilen en uitdagingen in hun loopbaan.

Uitzonderlijk talent biedt je een handleiding om je uitzonderlijke zelf te herkennen én serieus te nemen. En dat is het begin van je nieuwe toekomst.

De auteur

Frans Corten begeleidt al sinds 2001 hoogbegaafden en andere uitzonderlijke talenten in hun loopbaan en heeft hierover verschillende artikelen gepubliceerd. Hij is een van de pioniers op het gebied van hoogbegaafde volwassenen. In dit boek heeft hij alle werkzame inzichten en eigen uitvindingen bijeengebracht die behulpzaam kunnen zijn om beter je weg te vinden in leven en werk. Hij dringt niets op maar adviseert met respect voor de eigenzinnigheid van jou als vreemde vogel.

Frans is van oorsprong bioloog, en studeerde daarnaast jarenlang filosofie en psychosynthese. Hij volgde diverse cursussen in de biografiekunde en in Findhorn (Schotland). Hij is KernTalentenanalist en -opleider. Hij sprak professioneel met een duizendtal cliënten en haalde daarnaast inzichten uit een paar honderd biografieën van kunstenaars, uitvinders en andere vreemde vogels.

Recensie

Frans Corten (1962), die al twintig jaar uitzonderlijke talenten begeleidt bij hun loopbaan, is een ware pionier op het gebied van hoogbegaafdheid bij volwassenen. Vanuit zijn bedrijf Werk en Waarde toont hij expliciete aandacht voor mensen die afwijken van het gemiddelde. Deze gids is bedoeld om hen beter de weg te kunnen laten vinden in hun leven en werk. Deze handzame, op biografische basis gevestigde wegwijzer, gericht op een positiever maatschappelijk klimaat voor hen, bevat veel inzichten en eigen vindingen vanuit de praktijk verkregen (bijna duizend mensen vertelden hem hun levensverhaal). Vijf goed terecht gekomen personen vertellen over hun loopbaan, valkuilen en oplossingen. Frans adviseert met respect voor ieders eigenzinnigheid. Het is een prettig geschreven, eerlijke, doorleefde, leesbare en zelfs ontroerende gids met veel inzichten en tips. Met praktijksituaties tussen de tekst en leuke illustraties, verwijzing naar verdere literatuur en websites.

Drs. Ben Daeter

Titel
Uitzonderlijk talent
Gids voor hoogbegaafden, uitvinders en andere vreemde vogels

Auteur(s)
Frans Corten

Uitgeverij
Werk en Waarde, Deventer | ©2019

ISBN
9789491757846keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x