Thuisonderwijs in Nederland en Vlaanderen

Thuisonderwijs in Nederland en Vlaanderen

Thuisonderwijs in Nederland en Vlaanderen


Hoe komt het dat sommige ouders niet kiezen voor regulier onderwijs, maar voor de heel persoonlijke aanpak van thuisonderwijs? Wat houdt thuisonderwijs precies in? Wat kunnen de gevolgen van thuisonderwijs zijn voor de kinderen in hun volwassen leven?

Door op deze vragen antwoord te geven, voldoet Leah Witmond aan de al langer bestaande behoefte aan een Nederlands boek over thuisonderwijs.

In een maatschappij waarin school voor de meeste kinderen de belangrijkste plaats is om te leren, spelen vooroordelen over thuisonderwijs een rol. De schrijfster probeert op subtiele wijze deze denkbeelden te nuanceren.

Zij gaat niet alleen in op de verschillende methodes van thuisonderwijs, maar belicht ook de financiële en juridische aspecten.

In dit belangwekkende en inspirerende boek schetst Leah Witmond een overzichtelijk beeld van de voor- en nadelen van deze bijzondere manier van onderwijzen. Kiezen voor thuisonderwijs is een bewuste keuze voor een manier van leven. Een manier om je kinderen een opvoeding te geven die hen maakt tot evenwichtige volwassenen.

Want leren doe je niet alleen op school, niet alleen thuis, maar leren doe je overal en altijd!

De auteur

Leah Witmond is docente Engels en schrijfster; van haar hand verschenen artikelen en E-books over thuisonderwijs. Zij geeft thuisonderwijs sinds januari 2002.

Recensie

In Talent nr. 5 (september 2010) is een recensie over dit boek verschenen van de hand van Nannette van Kempen:

Dit boekje is een goede basis om je eens te laten informeren over thuisonderwijs. Leah Witmond heeft getracht met een open visie te omschrijven wat thuisonderwijzen inhoudt, in alle opzichten. Naar mijn mening is ze daar in geslaagd. Voor beginnende thuisonderwijzers en geïnteresseerden is het een prima en makkelijk leesbaar boekje dat je op weg kan helpen. Het boek geeft inzicht, ideeën, en nuttige tips waar je zelf op kunt voortborduren.

Zelf vind ik dat het boekje vooral over de situatie in Nederland gaat, waar je een lange administratieve molen door moet om thuis te onderwijzen en dit door hun schoolplicht (inschrijvingsplicht) t.o.v. hier in Vlaanderen leerplicht.

Titel
Thuisonderwijs in Nederland en Vlaanderen

Auteur(s)
Leah Witmond

Uitgeverij
Uitgeverij HBboek, Gewa, | ©2009

ISBN
9789080763838Tags:

ouders
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x