Hoogbegaafde volwassenen

Hoogbegaafde volwassenen

Hoogbegaafde volwassenen


Hoogbegaafdheid is geen garantie op succes en veel hoogbegaafde volwassenen voelen zich vaak al hun hele leven ‘anders’. Je vermoedt wel dat je bijzondere gaven hebt, maar toch kun je worstelen met jezelf en met je omgeving. Je ervaart onbegrip op je werk, raakt regelmatig in confl ict of hebt moeite met relaties. Als je er op volwassen leeftijd achter komt dat je hoogbegaafd bent, dan vallen veel puzzelstukjes op hun plaats en gaat er een nieuwe wereld voor je open. Je beseft dat er meer mensen zoals jij zijn.

De zes auteurs zetten recente wetenschappelijke inzichten over hoogbegaafdheid op een rij en voegden daar waardevolle praktijkervaringen aan toe. Zo bundelden de redacteurs al deze deskundigheid in dit buitengewone boek.

Hoogbegaafde volwassenen, zet je gaven intelligent en positief in besteedt ruim aandacht aan vragen die spelen onder hoogbegaafden: Hoe vind ik aansluiting bij anderen? Waarom ben ik zo gevoelig en hoe ga ik daar mee om? Hoe maak ik keuzes? Hoe ga ik verder? In dit boek lees je hoe je als hoogbegaafde jezelf kunt zijn en hoe je je kwaliteiten positief kunt inzetten voor een gelukkig en succesvol leven.

De auteurs

  • Noks Nauta is arts, psycholoog en bestuurslid IHBV. Ze doet onderzoek naar hoogbegaafdheid, schrijft hierover en geeft trainingen en workshops aan hoogbegaafden en aan professionals.
  • Rianne van de Ven heeft een coachpraktijk voor hoogbegaafde volwassenen en is voorzitter IHBV. Haar levensmissie is het bevorderen van de emancipatie van hoogbegaafde volwassenen.
Recensie

Deskundige auteurs, nauw betrokken bij het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), schreven dit boek, bestaande uit twee delen met in totaal dertien hoofdstukken. Het eerste deel handelt over hoogbegaafdheid begrijpen en deel twee over hoogbegaafd zijn en doen. Er wordt duidelijk gemaakt dat hoogbegaafdheid geen garantie op succes betekent en dat hoogbegaafden nogal eens onbegrip op het werk en moeite met relaties ervaren. Het betreft een soort ‘zelfhulpboek’: hoogbegaafden gaan zelf aan de slag met hun vragen passend bij hun gevoelens en autonomie, met accent op de vraag hoe men zijn gaven intelligent kan inzetten voor een gelukkig en succesvol leven. Het boek bevat veel praktijkvoorbeelden, vele kaders waarin hoogbegaafden zelf aan het woord komen. Hoofdstuk dertien handelt over het vinden van een passende hulpverlening. Er is sprake van een heldere schrijfstijl, verhelderende schema’s, een trefwoordenregister, een uitgebreide literatuurlijst en een overzicht van IHBV-leaflets. Als zodanig is dit het eerste boek met veel gebundelde kennis over hoogbegaafdheid bij volwassenen.

Drs. Ben Daeter

Titel
Hoogbegaafde volwassenen
Zet je gaven intelligent en positief in

Auteur(s)
Noks Nauta, Rianne van de Ven

Uitgeverij
BigBusinessPublishers | ©2017

ISBN
9789491757440keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x