Hoogbegaafd Dat zie je zó!

Hoogbegaafd Dat zie je zó!

Hoogbegaafd Dat zie je zó!


Een hoogbegaafde is een snelle en slimme denker, die complexe zaken aankan. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Een sensitief en emotioneel mens, intens levend. Hij of zij schept plezier in creëren.

Herkent u zich in deze typering? Of iemand uit uw omgeving? Grote kans dat uzelf hoogbegaafd bent of dat die ander het is. Hoe kwam deze definitie tot stand? En – belangrijker nog – wat kunt u ermee?

In dit boek wordt het ‘Delphi-model Hoogbegaafdheid’ gepresenteerd. Een existentieel model, dat empowerment van hoogbegaafden beoogt. De vraag komt aan de orde of excellente prestaties een noodzakelijke voorwaarde voor hoogbegaafdheid zijn.

Een lans wordt gebroken voor het ‘uit de kast komen’ van gewone, maar zeker ook succesvolle hoogbegaafden. En storytellers vertellen over hun leven als hoogbegaafde.

De auteur

Maud Kooijman – Van Thiel (1955) is gezinssocioloog, psychotherapeut en wetenschappelijk onderzoeker. Samen met twintig experts zocht zij naar de kern van wat het betekent om hoogbegaafd te zijn. Op het symposium “Hoogbegaafd. Dat zie je zó!” deden Kooijman en enkele van haar collega’s, Noks Nauta, Frans Corten en Willem Kuipers, verslag van deze zoektocht.

Recensie

Symposiumbezoekers:

‘Hier is iets geboren!’

‘Dit raakt mij tot in het diepst van mijn ziel…’

‘Een verrijking van de modellen van Renzulli, Heller, Mönks en al die anderen…’

‘Geweldig! Staan we hier midden in Amsterdam – kijk nou! Wij hebben wat te bieden!’

‘De storytellers zijn de helden van de dag!’

Titel
Hoogbegaafd Dat zie je zó!
Over zelfbeeld en imago van hoogbegaafden

Auteur(s)
Maud Kooijman – Van Thiel (red.)

Uitgeverij:)
OYA Productions | ©2008

ISBN
9789090235264keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x