Het MensaQuotiënt

Het MensaQuotiënt

Het MensaQuotiënt


In dit boek kan iedereen met belangstelling voor het IQ, informatie vinden over intelligentie in het algemeen en hoge intelligentie in het bijzonder. Daarbij wordt onder meer aandacht besteed aan het meten van intelligentie, de diverse soorten intelligenties, controverses en de facetten die behoren bij het leven met een hoge intelligentie. Daarnaast bevat het boek een kennismaking met de Vereniging Mensa Nederland, haar leden, geschiedenis, activiteiten en toelatingseis.

Het MensaQuotiënt is verschenen ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Vereniging Mensa Nederland. In 1946 is Mensa in Groot-Brittannië opgericht, met als doel contacten te bevorderen tussen personen met een hoge algemene intelligentie. Begin 2003 is Mensa actief in meer dan 40 landen en telt de vereniging wereldwijd bijna 100.000 leden.

De auteurs

Anne Hofstede (1973) bezocht het Vossius Gymnasium in Amsterdam en studeerde Sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Die studie sloot zij af met een scriptie over het stemgedrag van Turkse en Marokkaanse vrouwen.

Bij werk dat zij tijdens haar studie deed, kwam ze in contact met Amsterdamse stadsdelen. In 1999 ging zij werken bij stadsdeel Bos en Lommer als projectsecretaris voor het project Bos en Lommerplein. Na vervolgens een jaar als publieksvoorlichter te hebben gewerkt, vervult zij sinds begin 2002 de functie van communicatieadviseur. Naat haar dagelijks werk is zij sinds 1999 lid van de ondernemingsraad van het stadsdeel en sinds 2001 voorzitter van het Gemeentelijk Vrouwenoverleg in Amsterdam.

Karina Meerman (1967) voltooide na de havo een eenjarige secretaresseopleiding aan het meao. Dankzij uitstekende typevaardigheden werkte zij jarenlang in een verscheidenheid aan tijdelijke administratieve banen. Op haar achttiende vertrok ze naar Engeland, waar ze langere tijd voor Digital Equipment werkte. In 1991 keerde zij terug en ging naast haar werk journalistiek studeren. Die deeltijdopleiding sloot ze in 1996 met succes af. In datzelfde jaar trad ze in dienst bij LeasePlan Corporation. Daar was ze als consultant betrokken bij automatiseringsprojecten. In juni 1999 richtte ze MTO (Meerman Tekst en Opmaak) op en sindsdien is ze werkzaam als zeflstandig tekstschrijver en journalist. Ze schrijft voor diverse vakbladen, verzorgt zakelijke teksten voor gedrukte media en het web en werkt als vertaler. Daarnaast is ze als NLP Master Practioner in 2001 begonnen met het geven van communicatietrainingen.

Titel
Het MensaQuotiënt
Over (hoge) algemene intelligentie en 40 jaar Vereniging Mensa Nederland

Auteur(s)
Anne Hofstede en Karina Meerman

Uitgeverij
Vereniging Mensa Nederland | ©2003

ISBN
9789076846065keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x