Hebbes

Hebbes

Hebbes


Fijn jou hier te zien! Wat goed dat jij dit tijdschrift aan het lezen bent. Ongelooflijk wat je hier kan leren!

Leren dat doe je toch graag? Neen? Toch wel! Je leert toch graag nieuwe liedjes, nieuwe computerspelletjes, nieuwe dansjes… Ah, we snappen hem. Je studeert niet graag?

Niet gek. Wij studeerden vroeger ook niet zo graag. Saai zitten pennen, stil zitten, geen fun… Kleurloze bedoening. Tot we ontdekten hoe onze hersenen werken. Wist je dat je hersenen ook niet van dat serieuze gedoe houden? Dat fun ook beter is voor je hoofd? Dat jouw briljante brein gek is op kleuren en tekeningetjes? Dat Mind Maps® precies die kleuren en tekeningetjes bevatten? Daardoor zijn Mind Maps® veel ‘breinvriendelijker’ dan de gewone en saaie manier van schrijven.

Wij vonden dat alle jongeren die met hun neus tussen de studieboeken zitten dit moeten weten. Daarom hebben wij HeBBes geschreven.

Wij zijn er zeker van dat je van de ene verbazing in de andere zal vallen als je leest over de inhoud van jouw geniale hoofdje. En dat je, nog voor je dit magazine uit hebt, liever (want leuker) leert… en studeert.

HeBBes?

De auteurs

Hilde Jaspaert – 050/70 69 54 – www.buzan.be

Paul Maes – 014/45 19 35 – http://lerenleren.paulmaes.be

Recensie

“Hebbes is een leren-leren-lees-en-doe-boek. Of beter, het zijn drie boeken in één.

Een reeks losse artikelen in tijdschriftvorm, een doe-en-leer-gedeelte en een volledig stripverhaal. Hebbes is een schatkamer van nieuwe leertechnieken met een duidelijk accent op Mind Mapping. De eigentijdse vorm (strip, korte artikelen in tijdschriftvorm…) zuigt jongeren in het onderwerp. Al lezend en spelend groeit er inzicht en leerhonger. Een honger die gestild wordt in het doe-en-leer-gedeelte van het boek waarin jongeren stap voor stap al doende geïntroduceerd worden in het wereldje van de Mind Maps.

Wie Hebbes gelezen en ‘gedaan’ heeft, kent allerlei nieuwe leertechnieken, inclusief Mind Maps… en vooral hij kàn ze gebruiken!

Hebbes is er voor iedereen die de computer tussen zijn twee oren optimaler wil leren gebruiken. En geef toe, wie heeft daar geen belang bij! Door zijn vorm richt het boek zich in de eerste plaats tot jongeren tussen 11 en 15 jaar. Maar de inhoud is zo universeel dat iedereen die zich jong voelt, Hebbes meer dan goed zal verteren.”

uit Leren leren – Leren studeren

Titel
Hebbes
Verstand van Leren & Leren van je Verstand

Auteur(s)
Hilde Jaspaert en Paul Maes

Uitgeverij
Uitgeverij Die Keure Educatief |  ©2006

ISBN
9789057121333keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x