Sigrid François - De Vlierbloesem

Sigrid François - De Vlierbloesem

Pedagoog - Onderwijskundige

Hallo! Ik ben Sigrid, master in de pedagogische wetenschappen en mama van een lieve, creatieve dochter en een immer actieve zoon.  

Na een persoonlijke zoektocht, kwam ik terecht bij Hoogbloeier, waar ik me kon professionaliseren in de boeiende wereld van (hoog)begaafdheid. Vanuit mijn achtergrond in onderwijs en pedagogiek gaat mijn interesse sterk uit naar het afstemmen van pedagogische en onderwijs-didactische methoden op de specifieke behoeften van (meer- en hoog-)begaafde kinderen. Net zoals voor elk kind, moeten we ook voor deze kinderen op zoek naar wat hen het beste kan ondersteunen in hun ontplooiing, ontwikkeling en leerproces. Een cognitief sterk functionerend kinderbrein, dat op een net iets andere manier denkt, ervaart en leert, vergt vaak een andere aanpak om optimaal te kunnen leren en ontwikkelen. Hoe kunnen we een kind met een cognitief talent het beste begeleiden en helpen groeien in zijn talent en als individu, zoals we dat ook doen voor kinderen met een muzikaal of sportief talent? Wel, daar ga ik graag mee naar op zoek!

In mijn zelfstandige pedagogische praktijk, De Vlierbloesem in Outgaarden, help ik ouders bij hun zoektocht naar antwoorden en bied ik begeleiding op het gebied van (meer- en hoog-) begaafdheid. Vanaf de leeftijd van 2,5 jaar kunnen kinderen bij De Vlierbloesem terecht voor een uitgebreide signalering van cognitieve (hoog)begaafdheid, intelligentieonderzoek, coaching en advies. Mindset-trainingen worden naast individueel ook georganiseerd in de vorm van “Leren met Lef”-groepstrajecten. Deze trajecten zijn gericht op kinderen die, ondanks dat ze goed mee (zouden moeten) kunnen op school, angst hebben om fouten te maken, weinig (schools) zelfvertrouwen hebben, het moeilijk hebben met feedback/kritiek, uitdagingen vermijden, uitstelgedrag vertonen, moeilijk kunnen doorzetten,...

Zelf hou ik er niet zo van om op de voorgrond te staan, ik ben liever bezig met denkwerk, dingen onderzoeken en in de diepte uitspitten en analyseren. Filosoferen vind ik heerlijk! In De Vlierbloesem organiseer ik filosofeerateliers in kleine groepjes, speciaal gericht op diep-doordenkers, nieuwsgierige vragenstellers en kinderen die willen werken aan hun communicatie- en argumentatievaardigheden.

De Vlierbloesem ligt in Outgaarden, vlakbij Tienen en Hoegaarden en op een half uurtje rijden van Sint-Truiden.

Doelgroepen

peuters & kleuters | lagere schoolkinderen | ouders

Aanbod

Intelligentie-onderzoek

Individuele coaching

Groepscoaching

Mindset

Faalangst

Studiebegeleiding

WorkshopsContact


De Vlierbloesem
Melkstraat 1
3321 Outgaarden
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x