22 december 2023

Verken de boeiende wereld van mindset met deze boeken

Verken de boeiende wereld van mindset met deze boeken

Verken de boeiende wereld van  mindset met deze boeken

Sabine Sypré van Hoogbloeier, schreef voor ons dit artikel:

De feestelijke tijd is nog in volle gang en onder de kerstboom wacht nog een schat aan boeken op je begaafde kind! Dit keer hebben we boeken die niet alleen groei stimuleren, maar ook de geheimen van een groeimindset onthullen. Laat je verrassen door een boek dat jou en je kind samen laat groeien, waarin de dankbare theorie van Carol Dweck tot leven komt.

Hier is een sprankelend lijstje met boeken over mindset.

Verken de boeiende wereld van  mindset met deze boeken

Hoogbegaafd mindset boek Coco kan hetVoor de kleine Coco is het tijd om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle andere babyvogeltjes zijn al uitgevlogen, maar voor Coco is dat zo makkelijk nog niet. Wat als ze heel hard valt? Maar als ze de sprong waagt, zou ze ook nieuwe vriendjes kunnen maken. Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft.  ‘Coco kan het!’ is een prachtig verhaal over het uitslaan van je vleugeltjes, moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Het is vol humor geschreven én geïllustreerd door de bejubelde Loes Riphagen.
Meer info en bestellen

Hoogbegaafd mindset boek Het meisje dat doet wat ze niet durft
Demi en haar vrienden gaan sneller dan vliegtuigen, bouwen geweldige kastelen en redden wilde dieren. Demi is moedig, ze durft alles! Totdat haar vrienden in een boom willen klimmen. Demi heeft nog nooit in een boom geklommen en denkt dat ze dat niet kan. Als Demi geen redenen meer kan bedenken om niet in de boom te klimmen, is het tijd om de uitdaging aan te gaan. Ze wil het ook heel graag, want dit avontuur klinkt zo leuk! Is Demi moedig genoeg om het te proberen?
Meer info en bestellen

Hoogbegaafd mindset boek Paulien probeert opnieuw
Paulien houdt van haar wereld tot die op een dag op zijn kop komt te staan. Niets is nog makkelijk. Als ze een omgedraaid lieveheersbeestje ziet dat heel erg zijn best doet om weer op zijn pootjes terecht te komen, besluit ze zelf ook opnieuw te proberen. Ze wil net zo dapper zijn als het kleine insect. Met nieuwe moed begint ze haar wereld weer te ontdekken. Kan ze dapper zijn en blijven proberen tot alles weer gewoon voelt? Dit boek leert kinderen omgaan met moeilijke situaties, hen helpt veerkracht op te bouwen en met een positieve blik naar het leven te kijken.

Meer info en bestellen

Hoogbegaafd mindset boek Jij kan dit echt
In ‘Jij kan dit echt’ komen we terecht in het leven van G. Gewoon. Hij krijgt van zijn ouders een tafeltennistafel. Maar dat tafeltennis spelen lukt hem niet zo goed en al gauw heeft hij opgegeven en staat de tafel stof te vergaren in de garage. Tot hij op een dag naar tv zit te kijken en G. Geweldig een wedstrijd tafeltennis ziet spelen. Hij beseft dat hij naar zichzelf zit te kijken. Wat heeft G. Geweldig dan anders gedaan dan G. Gewoon? Hoe is hij G. Geweldig geworden?
Meer info en bestellen

Hoogbegaafd mindset boek Het meisje dat nooit fouten maakte
Isabella heeft nog nooit een fout gemaakt. Ze vergeet nooit haar hamster te voeren, ze draagt nooit verschillende sokken en ze vergeet nooit haar huiswerk te maken. Nadat ze bijna een fout maakt, wordt ze bang dat ze tijdens de toneelvoorstelling een fout zal maken. Dit hartverwarmende verhaal zal ieder perfectionistisch kind laten zien dat het juist belangrijk is om fouten te maken als je iets wilt leren.

Meer info en bestellen

Hoogbegaafd mindset boek Joris puzzelt een dino
Joris is kampioen. In alles. En nu wil hij uitpuzzelen hoe een dino in elkaar zit. Hij verstopt zich in de wc van het natuurmuseum en komt ’s nachts tevoorschijn. In de grote dinozaal loopt alles fout. Kan Joris de situatie redden voordat zijn klas de volgende ochtend op excursie naar het museum komt? Joris is een echte puzzelkampioen, maar op dino’s moet hij nog een beetje oefenen…

Meer info en bestellen

Hoogbegaafd mindset boek Laat maar los, koala
Gewoonte is lekker overzichtelijk en aangenaam. Verandering lijkt eng, maar wat gebeurt er als je uit je comfortzone stapt? De kleine Koala is een gewoontedier. Hij is erg gesteld op zijn plekje hoog in de boom en houdt dingen graag zoals ze zijn. Op een dag gebeurt het ergste wat Koala zich voor kan stellen: zijn boom valt om. Nu moet hij wel loslaten en komt hij erachter dat een verandering niet het einde van de wereld betekent.

Meer info en bestellen

Hoogbegaafd mindset boek Verhalen voor gevoelige oortjes
Dit boek bevat tien hel(p)ende verhalen rond thema’s als hooggevoeligheid, faalangst, pesten, perfectionisme, omgaan met nieuwe situaties, zelfvertrouwen, … Na elk verhaal zijn er opdrachten . Als ouder, leerkracht of hulpverlener kom je heel wat te weten over de beleving van je kind en kan je samen aan de slag. De verhalen werken vaak nog diep door en laten het kind de ruimte om eigen oplossingen te bedenken voor situaties.

Meer info en bestellen

Hoogbegaafd mindset boek Ik kan het!
Perfectionistisch zijn betekent dat je een opdracht zo goed mogelijk wilt doen en niet snel tevreden bent over je werk. Dat is op zich een goede eigenschap. Maar het kan ook dat je hierdoor zó lang met een werkstuk bezig bent dat het nooit afkomt. Of dat je het risico niet durft te nemen een fout te maken en daarom geen antwoord opschrijft bij een toets. Als dit gebeurt, heb je misschien faalangst. In dit boek wordt uitgelegd hoe faalangst ontstaat en hoe jij kunt uitvinden of jij er last van hebt. Ook staan er oefeningen in die kunnen helpen om niet-helpende gedachten om te zetten in helpende gedachten.
Meer info en bestellen

Hoogbegaafd mindset boek Faalplezier
Hoeft falen altijd negatief te zijn? Kun je opvoeden zonder prestatiedruk centraal te stellen? Moeten kinderen graag naar school gaan? Marc de Bel geeft in 10 hoofdstukken zijn eigen, authentiek en ludieke kijk op opvoeden. Een persoonlijke getuigenis en een warme oproep om te geloven in een positieve benadering van kinderen, waarin zelfvertrouwen centraal staat en falen voor plezier kan zorgen. Lieve Swinnen gaat in dit boek in dialoog met Marc de Bel en de lezer, vanuit haar expertise als kinder- en jeugdpsychiater.
Meer info en bestellen
Copyright © 2023 Sabine Sypré, Hoogbloeier – Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit artikel mag worden verveelvoudigd, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur. Online delen mag mits vermelding van auteur en link naar dit artikel.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x