29 februari 2024

Boeken over de fascinerende wereld van het brein

Boeken over de fascinerende wereld van het brein

Boeken over de fascinerende wereld van het brein

Sabine Sypré van Hoogbloeier, schreef voor ons dit artikel:

Nu jullie volledig in de wereld van de theorieën van Dweck zijn gedoken, willen we jullie kinderen nog meer avonturen aanbieden! Want Carol Dweck benadrukt het belang van begrijpen hoe het brein werkt - hoe dit wonderbaarlijke orgaan plastisch en kneedbaar is. Je brein kan groeien en floreren, maar daarvoor is het essentieel om te begrijpen hoe het werkt.

Daarom presenteren we hieronder enkele boeken die jouw kind meenemen op een fascinerende reis door het brein.

Boeken over de fascinerende wereld van het brein

Hoogbegaafd boek Knappe kronkelsWist je dat… je hersenen en lichaam werken op elektriciteit, ze sneller reageren op wat niet goed gaat, dan op wat wel goed gaat, er een recept is om een goede grap te bedenken, er trucjes zijn om iets moeilijks uit je hoofd te leren, ... ?
In dit boek ontdek je a.h.v. leuke proefjes en opdrachten wat je hersenen allemaal kunnen en hoe ze werken.
Meer info en bestellen

Hoogbegaafd boek Je fantastische elastische breinJe Fantastische Elastische Brein is een perfecte introductie op de ontwikkeling van een ‘growth mindset’. De illustraties, helderheid, humor en inspirerende boodschappen maken dit boek onmisbaar. Thuis en op school. Bij dit boek bestaat een lesplan om te reflecteren op ervaringen m.b.t. persoonlijk succes en groei. De activiteiten bieden leerkrachten tevens de kans om de karaktervorming van kinderen te ontwikkelen op het gebied van moed, redeneren en verantwoordelijkheid.
Meer info en bestellen

Hoogbegaafd boek Het hersenhotelJe brein is een supermachine. Het regelt alles wat er in je lichaam gebeurt: dat je ademt, dat je hart klopt, dat je kunt praten, lopen, horen, zien, ... Maar je brein regelt veel meer! Heb je aanleg voor voetballen of muziek maken? Ben je goed in taal of rekenen? Heb je veel fantasie of kun je goed samenwerken? Het zit allemaal in je brein! Met een stappenplan om je brein gezond te houden, een spannende speurtocht, een talententest en veel grappige en interessante weetjes! Het geeft een kijkje in ons binnenste, op een grappige en toegankelijke manier met paginagrote illustraties.
Meer info en bestellen

Hoogbegaafd boek Ken je brein! En haal eruit wat erin zitKen je brein! is het vervolg op Je Fantastische Elastische Brein en geeft tieners inzicht in de werking en groeikracht van hun brein. Als tiener verandert er van alles in je lichaam. Ook je brein verandert. Je gaat andere dingen leuk vinden en je begrijpt moeilijke zaken beter. Andere dingen zijn juist lastiger te snappen, zoals de heftige gevoelens bij het puberen of waarom je alsmaar wilt uitslapen. Het goede nieuws is dat je zélf invloed hebt op de ontwikkeling van je hersenen. Door goed voor jezelf te zorgen, veel nieuwe dingen te leren en niet op te geven als het lastig wordt, kun je je brein sterker maken. Bij dit boek is een gratis lesplan ontwikkeld.
Meer info en bestellen

Hoogbegaafd boek In mijn hoofdWist je dat je hersenen ervoor zorgen dat je deze tekst kunt lezen, dat je brein per dag meer gegevens verwerkt dan àlle telefoons op de hele wereld samen, dat kwallen geen echte hersenen hebben, dat emoties geregeld worden in je hoofd, dat hypnose meer is dan enkel magie, .... Als een echte supercomputer stuurt je brein alles aan. Maar hoe werken de hersenen eigenlijk? Wat doen ze als je slaapt? Hoe kun je iets onthouden? En wat als er een kink in de kabel zit? Lees er alles over in dit prachtige boek!
Meer info en bestellen
Copyright © 2024 Sabine Sypré, Hoogbloeier – Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit artikel mag worden verveelvoudigd, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur. Online delen mag mits vermelding van auteur en link naar dit artikel.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x