Evy Van Dongen - Music for Kids Leuven

Evy Van Dongen - Music for Kids Leuven

Directeur en Expert (hoog)begaafdheid

Evy studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Greet Severens en aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen bij Walter Boeykens. Ze behaalde in 2005 haar Master Diploma Klarinet en haar diploma Lerarenopleiding Muziek met grote onderscheiding. Ze vervolgde haar professionele muziekopleiding aan de Royal Academy of Music in Londen bij Nick Rodwell en Andrew Marriner, waar ze in 2007 haar Postgraduate Performance Diploma Clarinet ontving. Ze volgde privélessen en  masterclasses bij gerenommeerde musici zoals Michael Collins, Karl Leister en Pascal Moraguès. In 2006 werd Evy laureaat van de ‘2nd International Clarinet Competition “Saverio Mercadante”‘ in Turi, Italië. Ook behaalde zij reeds prijzen op het Belgisch Lions Club concours en op de ‘Geoffrey Hawkes Buffet Crampon Clarinet Prize 2006’.  In 2005 ontving ze de Harold Wrickley Alcock Award in Londen.

In 2009 werd ze met Ensemble Houthandel BE winnaar van de Jeugd en Muziekprijs Kamermuziek van de 4de Editie Gouden Vleugels (ism Klara en De Standaard). Vanaf 2008 tot 2017 heeft Evy samen met Ensemble Houthandel intensief samengewerkt met Jeugd en Muziek Vlaanderen. Ensemble Houthandel had een mooi educatief aanbod met workshops, schoolvoorstellingen en familieconcerten. Het ensemble realiseerde cd-opnames ism Klara en het internationale label Navis Classics. 

Vanaf 2012 tot 2022 was Evy klarinettiste bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen (Royal Symphonic Band of the Belgian Guides). Ze werkt ook regelmatig mee als 1ste klarinet bij verschillende symfonische orkesten, zoals o.a. Prima La Musica, Casco Phil en Opera Ballet Vlaanderen. Vroeger speelde ze ook als gastklarinettiste bij het orkest de Munt, Philharmonie Zuidnederland en Antwerp Symphony Orchestra.  

Sinds 2020 is Evy ambassadeur van 'Children are Composers'.

In het voorjaar van 2021 volgde ze de Intensieve Verdiepingsopleiding en de Expertopleiding Hoogbegaafdheid van Hoogbloeier Gifted Academy . Sinds 2021 is Evy partner van het Hoogbloeier Expertisenetwerk. In 2023 volgde ze de jaaropleiding Oplossingsgericht coachen bij Chris Van Dam (Oplossingsgericht centrum). 

Als coach en expert (hoog)begaafdheid begeleidt ze tijdens individuele sessies en groepstrajecten (hoog)begaafde kinderen en jongeren bij Music for Kids Leuven vzw. Sinds september 2023 is Evy ook directeur van Music for Kids Leuven.

Doelgroepen

peuters & kleuters | lagere schoolkinderen | secundaire schoolkinderen 

Aanbod

AdviesKampen
Individuele coachingMindset
GroepscoachingOntwikkelingsgelijken
Creativiteit

Contact

Music for kids Leuven
Scheutsite
Zavelstraat 78
 3010 Kessel-Lo 
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x