Verleid jezelf tot excellentie

Verleid jezelf tot excellentie

Verleid jezelf tot excellentie


Wie zijn extra intelligente mensen? Excellentie, wat is dat? Is het arrogant om excellent te willen zijn? Ben ik wel goed genoeg?

Extra intelligente mensen herkennen zich wezenlijk in drie of meer van de vijf karakteristieke kenmerken: intellectueel vaardig, buitengewoon nieuwsgierig, een sterke behoefte aan autonomie, grenzeloos en mateloos in het najagen van interesses en een combinatie van emotionele onzekerheid en intellectuele zelfverzekerdheid.

Als je extra intelligent bent en wilt excelleren, ben je vaak zelf het lastigste obstakel. Beperkende overtuigingen over je eigen kwaliteiten remmen je af. Dit boek biedt gereedschap om die overtuigingen te verruimen.

In een prettig leesbare stijl krijg je een toelichting op het begrip extra intelligentie (Xi), de verschillen en overeenkomsten tussen Xi en hoogbegaafdheid en op de zeven facetten van Xidentiteit. Via de metafoor van het labyrint werk je stapsgewijs toe naar een duurzame expressie van je excellentie.

Dit boek is geschreven voor iedereen die met extra intelligente mensen te maken heeft: voor wie het zelf is, voor wie dierbaren het zijn en voor wie beroepsmatig bij hun wel en wee betrokken is.

De auteurs

Willem Kuipers en Annelien van Kempen zijn loopbaanbegeleider, coach en elkaars levenspartner. Binnen hun bedrijf Kuipers & Van Kempen hebben zij zich gespecialiseerd in ‘Xi en werk’ en bieden zij naast individuele coaching ook workshops en lezingen.

Titel
Verleid jezelf tot excellentie
Gereedschap voor extra intelligente mensen

Auteur(s)
Willem Kuipers, Annelien van Kempen

Uitgeverij
Free Musketeers | ©2007

ISBN
9789085399261keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x