Reader – Hoogbegaafd-en-werk

Reader – Hoogbegaafd-en-werk

Reader – Hoogbegaafd-en-werk


Hoe weet je of je hoogbegaafd bent? Zijn er verschillen tussen hoogbegaafde vrouwen en mannen? Hoe beïnvloedt het ‘hoogbegaafd zijn’ je carrière? Wat is de relatie tussen beelddenken en hoogbegaafdheid? Is er een relatie met hoogsensitiviteit? Moet je als coach van hoogbegaafde mensen zelf hoogbegaafd zijn?

Fragmenten uit deze Reader:

“Het is een dagelijkse keuze of ik klaar wil staan voor nieuwe positieve ervaringen met mijn extra intelligentie: ‘Ik verbind mij vandaag met excellentie'”, aldus Willem Kuipers in ‘De intense sensatie van excellentie’.

“Volwassenen ontdekken zelf dat ze hoogbegaafd zijn. Voor velen voelt het ongemakkelijk en zij stellen zich allerlei vragen. Het is belangrijk hoge intelligentie te herkennen, erkennen en accepteren. En net zoals ik denk dat hoogbegaafde kinderen gewoon opgevoed moeten worden, maar dan anders, denk ik ook dat hoogbegaafden met loopbaan- en/of levensvragen gecoacht moeten worden, maar dan anders”, aldus Heleen Florusse in ‘Fluitend naar je werk’.


De Reader Hoogbegaafd-en-Werk 2006 is een uitvoerig overzicht anno 2006 van de publicaties over hoogbegaafdheid en werk in Nederland.

Hij combineert een ruime variëteit aan artikelen van ontroerende levensverhalen tot uitgesproken meningen aan werkgevers en handige tips en adressen van loopbaancoaches.

“Mooie samenstelling vanuit diverse invalshoeken, gevarieerd en origineel produkt, inhoud rijp en groen door elkaar, nuttig als stand van zaken, lekker leesbaar, van blijvende waarde”

Deelnemers aan de workshop ‘I’m Not Gifted, I’m Just Busy’, najaar 2005

“Een daadwerkelijke hulp aan volwassenen, relevante informatie voor deskundigen en een voorbeeld initiatief om de plaats van hoogbegaafden in de Nederlandse samenleving te verbeteren”

Gerbert Rebel, Stichting Steun- en Studiefonds Hoogbegaafden


De auteurs

Annelien van Kempen is loopbaancoach voor extra-intelligente mensen.

Zij is geboren in 1955 in Achthuizen, Goeree-Overflakkee. Zij studeerde rechten in Rotterdam en Frans in Lausanne, Zwitserland.

Van jongs af aan is Annelien bezig met sporten en geïnteresseerd in kunst. Als juriste werkt zij in diverse industrietakken en groeit door tot manager. Ze richt haar nevenaktiviteiten op het thema ‘Vrouwen in management’.

Inmiddels is zij sinds 10 jaar zelfstandig gevestigd ondernemer en heeft zich ontwikkeld tot glaskunstenaar.

Annelien vormt de maatschap Kuipers & van Kempen in Voorburg met haar partner ir. Willem Kuipers. Tesamen specialiseren zij zich in coaching en loopbaanbegeleiding voor extra intelligente mensen. Individuele coaching, workshops, artikelen, lezingen, nationale en internationale netwerken en enkele websites zijn het tastbare resultaat van zeven jaar gerichte aandacht van Annelien en Willem op de ontwikkeling van het werkterrein ‘extra intelligentie en werk’.

‘Creativiteit en Diversiteit’ zijn het credo in de coaching van Annelien van Kempen.

Recensie

Een heerlijk boek vol artikels van diverse auteurs over hoogbegaafde volwassenen en hoe zij het ervaren om anders te zijn. Naast aandacht voor hoogbegaafden en hun werksituatie, loopbaancoaching, beelddenkers, ook aandacht voor vrouwen en hoogbegaafdheid, wetende dat zij dit veelal ontkennen cfr. de ondertitel van het boek en uitspraken als ‘Onze kinderen hebben het van mijn man’…

Wel jammer van de mindere kwaliteit van de productie van het boek – eerder een ingebonden thesis – en na een aantal keren doorbladeren, komen de bladen los.

Titel
Reader – Hoogbegaafd-en-werk 2006
‘I’m Not Gifted, I’m Just Busy’ – Linda Kreger Silverman

Auteur(s)
Samenstelling: Annelien van Kempen

Uitgeverij
Uitgeverij Kuipers & van Kempen |  ©2006

ISBN
9789085394662keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x