Jij kan dit echt

Jij kan dit echt

Jij kan dit echt


In het boek ‘Jij kan dit echt’ komen we terecht in het leven van G. Gewoon. Hij krijgt van zijn ouders een tafeltennis tafel cadeau. Maar dat tafeltennis spelen lukt hem niet zo goed en al gauw heeft hij opgegeven en staat de tafel stof te vergaren in de garage. Tot hij op een dag naar tv zit te kijken en G. Geweldig een wedstrijd tafeltennis ziet spelen. Hij beseft dat hij naar zichzelf zit te kijken.

We gaan even terug in de tijd, naar het scharniermoment. Wat heeft G. Geweldig dan anders gedaan dan G. Gewoon? Hoe is hij G. Geweldig geworden?

Matthew Syed neem zijn doelpubliek mee in de wereld van de mindset theorie van Carol Dweck.

Recensie

Eindelijk een mindset boek voor tieners! Het boek is gericht op kinderen van 10 tot 14 jaar, maar kan ook al voor wat jongere snelle denkers gebruikt worden om hen op weg te helpen naar meer zelfvertrouwen.

Matthew Syed schrijft op een zeer toegankelijke manier zijn doelpubliek aan. Het boek leest vlot weg en heeft humor.

Tussen de hoofdstukken door komen ook bekende losers aan bod. Zo krijgt de lezer het bewijs dat niemand ergens komt zonder te werken of zonder fouten te maken. Dat hoort er gewoon bij om te kunnen groeien.

Het verhaal blijft realistisch. Er is bijvoorbeeld ook een hoofdstuk over blokkeren en dat het heel normaal is om dat eens voor te hebben.

Gelukkig worden er ook meteen stappenplannetjes gedeeld. Wat doe je dan, als je vastgelopen ben? Hoe pak je het aan om je grote doel in kleine stapjes op te delen?

Dit boek is een hele mooie stap om kinderen zelf op weg te laten gaan naar meer zelfvertrouwen. Inzicht in de mindset theorie van Carol Dweck wordt op een luchtige, maar praktische manier aangebracht!

Aanrader!

Titel
Jij kan dit echt.

Auteur(s)
Matthew Syed

Uitgeverij
Condor | ©2020

ISBN
9789492899873keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x