Je eigen weg

Je eigen weg

Je eigen weg


Stefan kan heel goed leren op school. Niet alle kinderen vinden dat leuk. Om bij een clubje in zijn klas te horen, gaat Stefan wat minder zijn best doen. Hij gaat zelfs expres fouten maken. Met de jongens van het clubje bouwt Stefan een hut in het park. Van zijn nieuwe buurman leent hij een boek over hutten bouwen.

Een heel duur boek. Hij laat het boek per ongeluk achter bij de hut…

Een serie leesboeken waarin op subtiele wijze sociaal-emotionele vraagstukken (ontwikkelingsopgaven) voor opgroeiende basisschoolkinderen in leuke, spannende en ontroerende verhalen aan de orde worden gesteld. Een serie met een juiste balans tussen humor en ernst; niet belerend, wel belevend!

De boekjes uit de serie Onder twee Ogen voor de middenbouw zijn geschikt voor gebruik in groep 4, 5 en 6 (leerjaar 2, 3 en 4 in Vlaanderen, red.) van het basisonderwijs. De boekjes zijn leuk om voor te lezen, om door kinderen zelf gelezen te worden en om te gebruiken bij themabesprekingen met de hele groep.

Dit boekje heeft AVI niveau 4-5.

De auteur

Henk Hokke is werkzaam in het onderwijs. Hij heeft ruim 70 (!) boeken geschreven. Hij heeft zelf ook ervaring met hoogbegaafde kinderen in zijn klas.

Recensie

Dit is inderdaad een zeer leuk, toegankelijk boekje voor kinderen uit het basisonderwijs. Er wordt op een verhalende manier aangetoond hoe hoogbegaafde kinderen soms reageren op situaties die zich voordoen en vooral ook hoe ze zich voelen.

Dit is eentje uit een serie waarin ook sociaal-emotionele problemen als ADHD, faalangst, depressief gedrag, pesten, vriendschap en agressief gedrag aan bod komen. Er zijn twee series over dezelfde thema’s: één voor de onderbouw en één voor de bovenbouw.

Titel
Je eigen weg
Reeks: Onder twee Ogen, middenbouw

Auteur(s)
Henk Hokke

Uitgeverij
CPS onderwijsontwikkeling en advies, Printpartners Ipskamp | ©2004

ISBN
9789065085153


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x