Hoogbegaafde kinderen opvoeden

Hoogbegaafde kinderen opvoeden

Hoogbegaafde kinderen opvoeden


Veel hoogbegaafde kinderen voelen zich vanaf de vroege kleuterjaren niet in hun sas. Het sterke contrast tussen hun heel snelle cognitieve ontwikkeling en de andere ontwikkelingsaspecten, is vaak een bron van irritatie en onzekerheid.

Op zulke momenten hebben deze kinderen iemand nodig die hen begrijpt en vooral iemand die om hen geeft. Het spreekt voor zich dat ouders, maar ook leerkrachten, in deze jaren een cruciale rol spelen. Het is precies in deze vroege jaren dat bepaalde gedragspatronen zich inslijpen tot blijvende gewoontes. Daarom is het zo belangrijk dat volwassenen vroeg starten met een specifieke begeleiding voor deze kinderen en dit het liefst vòòr de leeftijd van 4 à 5 jaar.

Dit boek wil de lezer wegwijs maken in deze bijzondere behoeften aan begeleiding. Het bevat honderden tips over wat best wel te doen en wat liever niet te doen bij het begeleiden van hoogbegaafde kinderen en jongeren.

Begrip en steun van volwassenen geeft niet enkel richting aan de ontwikkeling van het kind, maar reikt vooral modellen van sterkte aan, waarop het kind nadien kan terugvallen.

De auteurs

Carl D’hondt, orthopedagoog, is ere-voorzitter van BEKINA (Begaafde Kinderen en Adolescenten).

Hilde Van Rossen, psychologe, is coördinator van de opleiding Bachelor in de Toegepaste Psychologie aan de Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen en mede-oprichter van BEKINA.

Titel
Hoogbegaafde kinderen opvoeden
Praktische gids voor de sociaal-emotionele begeleiding van hoogbegaafde kinderen en jongeren

Auteur(s)
Carl D’hondt & Hilde Van Rossen

Uitgeverij
Garant-Uitgevers n.v. | ©2009

ISBN
9789044124262keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x