De Hoogsensitiviteit Survivalgids

De Hoogsensitiviteit Survivalgids

De Hoogsensitiviteit Survivalgids


Ben je snel ontroerd? Heb je bergen fantasie? Is eerlijkheid voor jou van het allergrootste belang? Merk je vaak heel veel details op? Ben je gevoelig voor de stemming van anderen? Ben je geregeld overprikkeld? Hou je van stilte en rust? Voel je je soms anders dan anderen? Doen harde geluiden soms letterlijk pijn? Ben je gevoelig voor geuren?

Misschien ben je wel hoogsensitief en wil je weten hoe je daarmee moet omgaan?

Dan is dit boekje zeker iets voor jou.

Kijk binnenin en ontdek:

  • wat het betekent om hoogsensitief te zijn
  • welke verschillende vormen er bestaan
  • welke gevoelens je daarbij krijgt
  • welke problemen het kan veroorzaken
  • hoe je ermee kunt omgaan
  • hoe hoogsensitief zijn je leven ook leuker kan maken
  • wat je lotgenoten meemaken
  • welke hulp er is voor jou
  • … en nog veel meer

Dit boek werd speciaal voor jou geschreven. Lees het en leer hoe je met jouw bijzondere eigenschap kunt omgaan. Deel het met anderen, je ouders, je leerkracht… Je zult vooral merken dat je helemaal niet alleen bent en dat jouw bijzondere gevoeligheid heel wat positieve kanten heeft.

De auteurs

Na jarenlange ervaring in de bijzondere jeugdzorg heeft An Michiels verschillende therapeutische opleidingen gevolgd: gezinstherapie, analytisch-tekentherapie, relaxatietherapie en rouwverwerking.

Als de bezielster en drijvende kracht achter Sensitief vzw begeleidt zij kinderkampen, waarin kinderen op speelse wijze hun zelfvertrouwen vergroten en assertief leren te zijn. Daarnaast biedt ze oudercursussen aan die erop gericht zijn de communicatie tussen ouders en kinderen te verbeteren.

Zij heeft zich gespecialiseerd in het omgaan met hooggevoeligheid en behandel zowel kinderen als volwassenen, zowel in groep als individueel; steeds vanuit een holistische mensvisie.

Alle interactieve voordrachten en cursussen kunnen in heel Vlaanderen en Nederland ingericht worden op aanvraag van een bedrijf, vereniging, school, ouderwerkgroep…

Luc Descamps is auteur bij Abimo Uitgeverij.

Recensie

Zelf ben ik ervan overtuigd dat elke hoogbegaafde ook hoogsensitief is (maar niet noodzakelijk omgekeerd). Daarom vond ik het nodig om ook dit boekje aan te schaffen want veel zaken lopen gelijklopend met de problemen van hoogbegaafde kinderen. Het is op een even heldere manier geschreven als de survivalgids hoogbegaafdheid.

Een eerste hoofdstuk handelt over de verschillende soorten hoogsensitiviteit. Een tweede over de zintuigen en hoe dit ingrijpt op je hersenen. Hoofdstuk 3 toont je heel kort dat hoogsensitiviteit een kwaliteit is, terwijl hoofdstuk 4 bekijkt hoe je de nadelen ervan kunt overleven; ondermeer de principes van mindfulness, relaxatie of meditatie worden er toegelicht. Het volgende hoofdstuk gaat nog wat dieper in op moeilijke situaties die kunnen optreden, zoals pesten, plagen, zelfvertrouwen en heimwee. Het vijfde hoofdstuk geeft je dan wat tips voor wat je zelf kan doen als je voelt dat het je even teveel wordt en het zesde gaat over hulp vragen: op school, bij je ouders, therapeut of cursus assertiviteit. Een laatste hoofdstuk geeft een aantal leuke voorstellen om creatief bezig te zijn en hieruit energie te kunnen halen.Als slot is nog een annex toegevoegd voor de ouders, leerkrachten en zorgverleners met uitleg over de verschillende hoofdstukken.

Het boek maakt deel uit van een reeks survivalgidsen die gericht is naar de kinderen zelf. De boeken proberen de problemen waarmee de kinderen worden geconfronteerd op een bevattelijke manier te schetsen en er eenvoudige oplossingen en tips voor aan te bieden. Het is een must om deze reeks in de schoolbibliotheek te hebben!

Bestaan ook nog:

  • De hoogbegaafdheid survivalgids
  • De AD(H)D survivalgids
  • De dyslexie survivalgids
  • De DCD survivalgids
  • De overgewicht survivalgids
  • De gehoorstoornis survivalgids

Titel
De Hoogsensitiviteit Survivalgids

Auteur(s)
An Michiels – i.s.m. Luc Descamps

Uitgeverij
Abimo Uitgeverij | ©2010

ISBN
9789059326125



keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x