28 april 2024

Gezinswandeling hoogbegaafdheid

Gezinswandeling hoogbegaafdheid

Gezinswandeling hoogbegaafdheid

"Connection is why we're here. We are hardwirded to connect with others, it's what gives purpose and meaning to our lives, and without it there is suffering. "(B Brown)

Mensen zijn sociale wezens. De nood om ergens bij te horen gaat terug tot in de prehistorie en is van fundamentele aard. Deel uitmaken van een groep, je ergens 'thuis' voelen is een voorwaarde voor een evenwichtige (zelfbeeld) ontwikkeling.

(Hoog)begaafde mensen vinden het soms moeilijk om die zogenaamde 'ontwikkelingsgelijken' (peers) te vinden wat kan resulteren in gevoelens van 'anders zijn' en eenzaamheid.

Door het organiseren van ontmoetingsmomenten wil ik het potentieel ontstaan van krachtige, sociale relaties faciliteren.

Het vinden van - en verbinden met ontwikkelingsgelijken ('peers') wordt in weteschappelijke modellen van hoogbegaafdheid genoemd als een belangrijke voorwaarde voor een evenwichtige ontwikkeling.

Makkelijker gezegd dat gedaan wanneer jouw cognitieve voorsprong resulteert in interesse die niet aansluiten bij die van je klasgenoten, of wanneer je vriendschapsverwachtingen anders liggen en niet makkelijk ingevuld raken, of wanneer je zo snel en complex denkt dat je collega's en/of leidinggevende niet steeds kunnen volgen en je het na een aantal pogingen dan maar voor bekeken houdt of wanneer je een vermoeden hebt van hoogbegaafdheid bij je kind maar je dit niet goed durft uit te spreken omwille van schroom en de beladenheid van het woord...

Om bovenstaande en nog zo veel meer redenen organiseren wij ( Els Van Schepdael (Dag-Licht) en Liesbet De Wit) een ontmoetingswandeling rond hoogbegaafdheid. We wandelen samen in Dilbeek en delen zorgen, vragen, verwachtingen, verlangens en successen met elkaar. We sluiten de wandeling steeds af met een drankje. Zo kan er gezellig nagepraat worden, kunnen contactgegevens worden uitgewisseld en leggen we samen het fundament van een verbindende community!

Thema : we faciliteren verbinding binnen en tussen gezinnen en zorgen voor een leuke extra activiteit voor kinderen en adolescenten.


Doelgroep

Peuters en kleuters, lagere en secundaire schoolkinderen en hun ouders 

Organisatoren

Els Van Schepdael (Dag-licht, Dilbeek) en Liesbet De Wit 

Datum

28.04.2024 | 10.00 - 11.30 u. met een drankje achteraf. Einde voorzien rond 13.00 u.


Locatie

De exacte locatie wordt later meegedeeld.keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x