20 februari 2025

Versnellen, dat loopt toch slecht af? - Gent

Versnellen, dat loopt toch slecht af? - Gent

Versnellen, dat loopt toch slecht af? - Gent

De gewone aanpak in de klas is niet altijd afgestemd op wat begaafde leerlingen nodig hebben om te leren. Vertrekkend vanuit de leerkenmerken en niet-cognitieve persoonskenmerken van begaafde personen kunnen we hun onderwijsbehoeften bepalen en zo verschillende onderwijsaanpassingen voorstellen.

Eén van deze onderwijsaanpassingen is versnellen, of, in de volksmond, een jaar overslaan. Resultaten uit onderzoek tonen aan dat versnelling in de schoolloopbaan niet leidt tot academische of sociaal-emotionele problemen.

In deze kennismodule bekijken we hoe scholen versnellen in de praktijk moeten aanpakken, welke vormen van versnellen er zijn, welke criteria er belangrijk zijn bij het maken van een beslissing om al dan niet te versnellen. We bespreken ook een instrument dat scholen kan helpen bij het onderbouwen van de beslissing.

Donderdag 20.02.2025 - Gent
13.45 u. Onthaal met koffie of thee
14.00 u. Versnellen, dat loopt toch slecht af?
16.30 u. Einde

Deze module kan ook deel uitmaken van een traject. Je sluit dan aan bij de deelnemers van het traject die al eerder die dag zijn samengekomen. Gelieve dan ook niet vroeger te komen dan het aangegeven uur.


Lesgever

dr. Sabine Sypré, ECHA Specialist, verantwoordelijke opleidingen Hoogbloeier®.

Locatie

De module vindt plaats in Bedrijvencentrum De Punt in Gent.

Bedrijvencentrum De Punt
Kerkstraat 108
9050 Gentbrugge


Tarieven

  • Partners Hoogbloeier: 2 credits
  • Vroegboektarief tem 22.12.2024: €135,-  (incl. 21% BTW)
  • Normaaltarief vanaf 23.12.2024: €155,- (incl. 21% BTW)

Inbegrepen in de prijs: opleidingsmodule, handouts, koffie/thee/water. Van deze opleiding wordt een factuur gemaakt. Deelnemers ontvangen na afloop een aanwezigheidsattest.

Inschrijven kan via onderstaande knop. Wil je meer informatie of een afspraak maken, telefoneer dan +32 478 20 69 87 of mail naar opleidingen@hoogbloeier.be.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x