9 oktober 2024

Organisatie van een verrijkingsklas - Leuven

Organisatie van een verrijkingsklas - Leuven

Organisatie van een verrijkingsklas - Leuven

De gewone aanpak in de klas is niet altijd afgestemd op wat begaafde leerlingen nodig hebben om te leren. Vertrekkend vanuit de leerkenmerken en niet-cognitieve persoonskenmerken van begaafde personen kunnen we hun onderwijsbehoeften bepalen en zo verschillende onderwijsaanpassingen voorstellen.

In een verrijkingsklas leren leerlingen samen met andere begaafde kinderen moeilijker dingen dan in de gewone klas. Maar wie hoort dan thuis in deze klas? En hoe organiseren we dit dan best?

In deze kennismodule bespreken we de doelstellingen van een verrijkingsklas, criteria voor deelnemers, aanmelding, evaluatie en praktische organisatie. We gaan het nog niet meteen hebben over inhoud, wat het curriculum dan moet zijn. Daarvoor kan je aansluitend terecht in onze praktijkmodule die in de namiddag plaatsvindt.

Woensdag 09.10.2024 - Leuven
10.15 u. Onthaal met koffie of thee
10.30 u. Organisatie van een verrijkingsklas
12.30 u. Einde

Deze module kan ook deel uitmaken van een traject. Je sluit dan aan bij de deelnemers van het traject die al eerder die dag zijn samengekomen. Gelieve dan ook niet vroeger te komen dan het aangegeven uur.


Lesgever

dr. Sabine Sypré, ECHA Specialist, verantwoordelijke opleidingen Hoogbloeier®.

Locatie

De module vindt plaats bij Kop van Kessel-Lo te Leuven.

Kop van Kessel-Lo
Leuvensestraat 18
3010 Leuven


Tarieven

  • Partners Hoogbloeier: 2 credits
  • Vroegboektarief tem 09.08.2024: €115,-  (incl. 21% BTW)
  • Normaaltarief vanaf 10.08.2024: €135,- (incl. 21% BTW)

Inbegrepen in de prijs: opleidingsmodule, handouts, koffie/thee/water. Van deze opleiding wordt een factuur gemaakt. Deelnemers ontvangen na afloop een aanwezigheidsattest.

Inschrijven kan via onderstaande knop. Wil je meer informatie of een afspraak maken, telefoneer dan +32 478 20 69 87 of mail naar opleidingen@hoogbloeier.be.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x