23 september 2024

Compacten en verrijken in het secundair onderwijs - Leuven

Compacten en verrijken in het secundair onderwijs - Leuven

Compacten en verrijken in het secundair onderwijs - Leuven

Verrijken is het aanbieden van andere dan de reguliere leerstof aan cognitief sterk functionerende leerlingen die meer uitdaging nodig hebben. Dit gaat steeds hand in hand met compacten, namelijk het schrappen van herhalingsoefeningen zodat enkel de essentiële leerstof overblijft. Door te compacten komt er tijd vrij om de verrijkingsleerstof te kunnen aanbieden.

In het secundair onderwijs is het iets minder makkelijk om verrijking aan te bieden omdat er heel wat leerkrachten zijn. Soms is een draaideurmodel, waarbij de cognitief sterke leerling de reguliere lessen verlaat om aan andere opdrachten te werken, een voor de school eenvoudiger manier van compacten en verrijken.

In deze kennismodule leren we hoe je aan compacten en/of een draaideurmodel moet beginnen. Welke oefeningen moeten geschrapt worden? Zal je niet teveel schrappen? En wat moet ik dan in de plaats gaan geven? Wat is geschikt verrijkingsmateriaal?

Maandag 23.09.2024 - Leuven
10.15 u. Onthaal met koffie of thee
10.30 u. Compacten en verrijken in het secundair onderwijs
12.30 u. Einde

Deze module kan ook deel uitmaken van een traject. Je sluit dan aan bij de deelnemers van het traject die al eerder die dag zijn samengekomen. Gelieve dan ook niet vroeger te komen dan het aangegeven uur.


Lesgever

dr. Sabine Sypré, ECHA Specialist, verantwoordelijke opleidingen Hoogbloeier®.

Locatie

De module vindt plaats bij Kop van Kessel-Lo te Leuven.

Kop van Kessel-Lo
Leuvensestraat 18
3010 Leuven


Tarieven

  • Partners Hoogbloeier: 2 credits
  • Vroegboektarief tem 23.07.2024: €95,-  (incl. 21% BTW)
  • Normaaltarief vanaf 24.07.2024: €115,- (incl. 21% BTW)

Inbegrepen in de prijs: opleidingsmodule, handouts, koffie/thee/water. Van deze opleiding wordt een factuur gemaakt. Deelnemers ontvangen na afloop een aanwezigheidsattest.

Inschrijven kan via onderstaande knop. Wil je meer informatie of een afspraak maken, telefoneer dan +32 478 20 69 87 of mail naar opleidingen@hoogbloeier.be.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x