Methode Wijs op weg

Methode Wijs op weg

Methode Wijs op weg

Hulpprogramma voor onderpresterende begaafde jongeren

Het programma Wijs op weg leert jongeren inzicht te krijgen in zichzelf, hun begaafdheid, hun omgeving en hoe ze ermee omgaan, hun manier van leren, hun onderpresteergedrag en hun overtuigingen. Het programma is zowel bedoeld voor jongeren die al aan het onderpresteren zijn, als voor jongeren die risico lopen om te onderpresteren.Het doel van het volgen van het programma is afhankelijk van de initiële probleemvraag: bij emotionele problemen is het doel zich weer beter in zijn vel te voelen; bij academische problemen om weer betere schoolresultaten te behalen; of beide.

Het programma Wijs op weg wordt ondertussen al een aantal jaar toegepast in de praktijk van Hoogbloeier. Wijs op weg is gebaseerd op het programma van Kuipers' De kracht in jezelf naar hoogbegaafde jongeren van het secundair/voortgezet onderwijs. ‘Wijs op weg’ was in 2015 het onderwerp van de scriptie van de auteur voor de opleiding ECHA-Specialist in Gifted Education aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het onderzoek beschreef waarom en hoe het programma van Kuipers is aangepast naar begaafde jongeren van het secundair/voortgezet onderwijs en evalueerde de effectiviteit van het vertaalde programma. De resultaten toonden aan dat de jongeren al tijdens het programma een verbetering op emotioneel vlak vertoonden, wat ruime tijd na het afsluiten van het programma ook waar te nemen was op academisch vlak.

Productomschrijving

Het programma Wijs op weg werkt met een werkboek (57 p.) voor de onderpresterende jongere.

Opleiding

Dit programma kan enkel gegeven worden door coaches, psychologen, therapeuten,... die de opleiding Wijs op weg hebben gevolgd. We verwachten hierbij dat deelnemers kennis van zaken hebben betreffende cognitieve begaafdheid. Enkel wie het traject Begaafdheidscoach of een evenwaardige opleiding heeft gevolgd, kan de opleiding Wijs op weg volgen om daarna dit programma te kunnen geven aan onderpresterende (hoog)begaafde jongeren. Voor meer informatie omtrent de opleiding, zie aanbod.

Extra materialen

Bij dit programma worden enkele materialen gebruikt die je apart dient bij te bestellen: het Kernkwaliteitenspel van Ofman,  het Waardenspel van Siebers, enkele denkspellen, het spel Nikitin 4, het Leervaardighedenspel van Bureau Talent en de Talententoolbox van Dewulf.

Tarieven

  • Pakket van 5 werkboeken Wijs op weg: €75,- (incl. 21% BTW, incl. verzendingskosten binnen België)
  • Levering buiten België: + €15,20

Bestellen kan via bestelformulier hiernaast. Vergeet hierbij niet jouw factuur- en verzendadres te vermelden. Na bestelling ontvang je een factuur via e-mail en na betaling wordt het pakket via de post opgestuurd.

  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x