Studiedag Hoogbloeier Imposter fenomeen

Studiedag Hoogbloeier Imposter fenomeen

Studiedag Hoogbloeier Imposter fenomeen

Het imposter fenomeen verwijst naar intense gevoelens van “intellectuele fraude”, en zou vaak ervaren worden door succesvolle individuen. Ondanks bewijzen van hun intelligentie en capaciteiten zouden individuen met imposter gevoelens hun succes niet toeschrijven aan hun eigen capaciteiten, maar aan andere factoren zoals geluk, misverstanden, charme, aantrekkelijkheid, de juiste mensen kennen of veel harder werken dan anderen om dezelfde resultaten te bekomen. Verder zijn ze ervan overtuigd dat anderen hun capaciteiten sterk overschatten en ooit wel eens zullen ontdekken dat ze niet echt intelligent zijn, maar als bedriegers – imposters – door het leven gaan. Daarom worden ze gekweld door een constante angst om “door de mand te vallen”.

Hoewel er nog steeds een schaarste is aan wetenschappelijk onderzoek over het imposter fenomeen, is de aandacht voor het fenomeen recentelijk wel toegenomen. Tijdens deze lezing zal er dieper worden ingezoomd op de huidige stand van zaken in de wetenschappelijke literatuur, en trachten we evidence-based antwoorden te geven op vragen zoals: ‘Is er effectief een verband met cognitieve begaafdheid?’

Vrijdag 21.06.2024 | 09.00 - 12.00 u.
Kop van Kessel-Lo, Leuven

Spreker

Jasmine Vergauwe (°1988) is Assistant Professor aan de Vrije Universiteit Brussel, waar ze sociale psychologie en teams en leiderschap doceert. Ze studeerde Bedrijfspsychologie en Personeelsbeleid aan de UGent, en Klinische Psychologie aan de KUL. Daarna werkte ze aan een doctoraat over het belang van persoonlijkheid in een leiderschapscontext. Haar onderzoek richt zich voornamelijk op de relatie tussen individuele verschillen (bv. (donkere) persoonlijkheidstrekken, leiderschapsgedrag, imposter gevoelens) en uitkomsten en attitudes in de werkomgeving, waaronder (effectief) leiderschap, taakprestaties, het welzijn van werknemers (jobtevredenheid, burn-out) en loopbaansucces.

Locatie

Deze studiedag vindt plaats in Kop van Kessel-Lo.

Kop van Kessel-Lo
Leuvensestraat 18
3010 Leuven
Tarieven

  • Partners Hoogbloeier®: 1 credit
  • Andere deelnemers: €75,-  (excl. 21% BTW)

Van deze studiedag wordt een factuur gemaakt.

Inschrijven kan met het formulier hiernaast (scroll terug naar boven).
Wil je meer informatie of een afspraak maken, telefoneer dan +32 478 20 69 87 of mail naar opleidingen@hoogbloeier.be.

  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x