Opleiding Wijs op weg - Mechelen

Opleiding Wijs op weg - Mechelen

Opleiding Wijs op weg - Mechelen

Het programma "Wijs op weg" is ontwikkeld om hoogbegaafde onderpresterende jongeren in staat te stellen inzicht te krijgen in zichzelf, hun begaafdheid, hun omgeving en hoe ze hiermee omgaan. Het richt zich specifiek op aspecten zoals hun manier van leren, onderpresteergedrag en overtuigingen.

Het doel van "Wijs op weg" is afhankelijk van de initiële probleemvraag van de jongere: bij emotionele problemen streven we naar het herstel van welzijn, bij academische problemen naar het verbeteren van schoolresultaten, of een combinatie van beide.

Dit programma, gebaseerd op het werk van Kuipers' "De kracht in jezelf naar hoogbegaafde jongeren van het secundair/voortgezet onderwijs", heeft zich bewezen als effectief in de praktijk van Hoogbloeier®. Het werd ontwikkeld en geëvalueerd als onderdeel van een scriptie voor de opleiding ECHA-Specialist in Gifted Education aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Het programma bestaat uit vier modules die elk een ander psychologisch aspect aanpakken dat invloed heeft op het onderpresteren van begaafde jongeren:

- Module A: Zelfbeeld
- Module B: Zelfovertuigingen
- Module C: Doelwaardering
- Module D: Zelfregulatie

De eerste twee modules, gebaseerd op het Pathways to Underachievement Model van Snyder en Linnenbrink-Garcia (2013), waren onderdeel van een interventiestudie die deel uitmaakte van het doctoraatsonderzoek van dr. Sabine Sypré. De resultaten van deze interventiestudie, uitgevoerd met acht deelnemers volgens een single case experimental design, suggereren dat de modules effectief kunnen worden ingezet om onderpresteren om te keren. Het programma werd dan ook doorontwikkeld in samenwerking met de universiteiten KU Leuven en UGent. Er wordt vanuit gegaan dat dit model gekend is. Wie er niet mee vertrouwd is, kan de kennismodule Onderpresteren van cognitief begaafde jongeren omkeren volgen als voorbereiding.

De opleiding tot het geven van dit programma is bedoeld voor coaches, psychologen, therapeuten, en anderen die werken met begaafde jongeren en beschikken over kennis van cognitieve begaafdheid. Alleen deelnemers die het traject Begaafdheidscoach, Begaafdheidscoördinator of een gelijkwaardige opleiding hebben afgerond, komen in aanmerking voor de opleiding "Wijs op weg". Voor meer informatie over de trajecten verwijzen we naar ons aanbod.

Tijdens de opleiding wordt gebruikgemaakt van specifieke materialen, waaronder het Kernkwaliteitenspel van Ofman, het Waardenspel van Siebers, enkele denkspellen, het spel Nikitin 4, het Leervaardighedenspel van Bureau Talent en de Talententoolbox van Dewulf. Let wel: deze materialen zijn niet inbegrepen in de prijs van de opleiding en dienen apart te worden aangekocht.

Woensdag 22.01.2025 - Mechelen
09.15 u. Onthaal met koffie of thee
09.30 u. Modules B en C
12.30 u. Lunch
14:00 u. Modules A en D
16.30 u. EindeLesgever

dra. Sabine Sypré, ECHA Specialist, verantwoordelijke opleidingen Hoogbloeier®.

Locatie

De module vindt plaats in Het Predikheren te Mechelen

Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen


Tarieven

  • Partners Hoogbloeier: 4 credits + €165,- (incl. 21% BTW)
  • Vroegboektarief tem 22.11.2024: €415,-  (incl. 21% BTW)
  • Normaaltarief vanaf 23.11.2024: €455,- (incl. 21% BTW)

Inbegrepen in de prijs: opleidingsmodule, handouts, handleiding Wijs op weg, een pakket van 5 werkboeken per module, broodjeslunch, koffie/thee/water. Let wel: de externe materialen hierboven vernoemd zijn niet inbegrepen in deze prijs en dienen apart te worden aangekocht. Van deze opleiding wordt een factuur gemaakt. Deelnemers ontvangen na afloop een aanwezigheidsattest.

Inschrijven kan met het formulier hiernaast (scroll terug naar boven).
Wil je meer informatie of een afspraak maken, telefoneer dan +32 478 20 69 87 of mail naar opleidingen@hoogbloeier.be.

  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x