13 november 2024

Signaleren van cognitief sterk functioneren - Mechelen

Signaleren van cognitief sterk functioneren - Mechelen

Signaleren van cognitief sterk functioneren - Mechelen

In andere kennismodules nemen we heel wat modellen van begaafdheid onder de loep, maar dit zegt nog niet hoe we dan begaafde personen kunnen herkennen. Welke kenmerken zijn typisch voor begaafde personen en welke kenmerken komen soms voor, maar zijn niet eenduidig te koppelen aan begaafdheid?

Leerkrachten, maar ook ouders en anderen in onze maatschappij, herkennen niet altijd wie cognitief begaafd is. Nochtans is signaleren van cognitieve begaafdheid een eerste stap naar het juist formuleren van de onderwijsbehoeften van deze kinderen en naar het bieden van een gepast onderwijsaanbod. Het verschil kennen tussen leerkenmerken en niet-cognitieve persoonskenmerken is hierbij van belang.

In deze module leer je wat screenen, signaleren en diagnosticeren is, leer je dit in te bedden in het zorgcontinuüm, leer je leerkenmerken van niet-cognitieve persoonskenmerken te onderscheiden en welke bronnen je kan gebruiken voor het identificeren.

Woensdag 13.11.2024 - Mechelen
10.15 u. Onthaal met koffie of thee
10.30 u. Signaleren van cognitief sterk functioneren
12.30 u. Einde

Deze module kan ook deel uitmaken van een traject. Je sluit dan aan bij de deelnemers van het traject die al eerder die dag zijn samengekomen. Gelieve dan ook niet vroeger te komen dan het aangegeven uur.


Lesgever

dr. Sabine Sypré, ECHA Specialist, verantwoordelijke opleidingen Hoogbloeier®.

Locatie (onder voorbehoud van beschikbare zalen)

De module vindt plaats bij Het Predikheren te Mechelen.

Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen


Tarieven

  • Partners Hoogbloeier: 2 credits
  • Vroegboektarief tem 13.09.2024: €115,-  (incl. 21% BTW)
  • Normaaltarief vanaf 14.09.2024: €135,- (incl. 21% BTW)

Inbegrepen in de prijs: opleidingsmodule, handouts, koffie/thee/water. Van deze opleiding wordt een factuur gemaakt. Deelnemers ontvangen na afloop een aanwezigheidsattest.

Inschrijven kan via onderstaande knop. Wil je meer informatie of een afspraak maken, telefoneer dan +32 478 20 69 87 of mail naar opleidingen@hoogbloeier.be.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x