Werk je met (hoog)begaafden? Ontdek hoe je jezelf hierin kunt professionaliseren

Werk je met (hoog)begaafden? Ontdek hoe je jezelf hierin kunt professionaliseren

Herken je dit?

Je vindt het moeilijk om de specifieke behoeften van hoogbegaafde cliënten of werknemers te herkennen en hen effectief te ondersteunen.

Je vindt het lastig om hoogbegaafdheid te onderscheiden van andere ontwikkelings- of psychische aandoeningen waardoor je het risico loopt verkeerde diagnoses te stellen en passende behandelingen te missen.

Je vindt het moeilijk om geschikte ondersteuning en middelen te vinden die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van hoogbegaafde personen wat voor frustratie zorgt bij je cliënt.

Je vindt het uitdagend om hoogbegaafde personen te ondersteunen bij hun intense emoties en gevoeligheden en het leidt soms tot stressvolle situaties voor zowel jou als je cliënten.

Je merkt dat hoogbegaafde personen weerstand bieden tegen traditionele therapie- of onderwijsmethoden die niet voldoen aan hun intellectuele behoeften.

Je ervaart soms een gebrek aan erkenning van het belang van het ondersteunen van hoogbegaafde personen binnen bredere systemen, zoals onderwijssystemen, werkomgeving of gezondheidszorginstellingen.

Welkom bij Hoogbloeier®,

jouw gids voor professionalisering over hoogbegaafdheid in Vlaanderen!


Hoogbloeier® ondersteunt professionals die met hoogbegaafde personen werken in Vlaanderen met betaalbare en deskundige begeleiding.

De professionele oplossing voor hoogbegaafdheid in Vlaanderen, gesteund door wetenschappelijk onderbouwde kennis.

Tientallen hulpverleners en werkgevers  hebben al voor opleidingen van Hoogbloeier® gekozen.

Welkom bij Hoogbloeier®, waar we expertise bundelen voor professionals met hoogbegaafde personen.

De eerste stap op weg naar effectieve begeleiding voor hoogbegaafde cliënten?

Een kennismaking met onze opleidingsverantwoordelijke natuurlijk!
We verwelkomen je in een intakegesprek en luisteren naar jouw visie en behoeften vooraleer we een opleiding voorstellen.

Heb je snel hulp nodig? Onze telefoon staat klaar om direct te antwoorden!
Bel +32 478 206 987


Samen streven we naar optimale ondersteuning en groei.

Samen streven we naar een omgeving waar hoogbegaafde personen zich begrepen, gesteund en uitgedaagd voelen, ook in jouw buurt.

Welkom bij Hoogbloeier®, waar talenten worden gekoesterd.

Leer meer over ons aanbod voor professionals hieronder.


Weet je niet meteen wie je moet aanspreken om geholpen te worden, of heb je een vraag die meer algemeen is?

Neem dan gerust contact op met onze opleidingsverantwoordelijke!

We staan klaar om je te helpen, of het nu gaat om info over een opleiding of om het vinden van de meest geschikte opleiding.

Je kunt ons bereiken via telefoon +32 478 206 987 of via ons contactformulier hieronder.

We luisteren graag naar je en zullen ons best doen om je de ondersteuning te bieden die je nodig hebt.


Hoogbloeier® biedt verschillende opleidingsmodules aan voor opleidingsmodules, zowel kennismodules als praktijkmodules.

Een kennismodule geeft je meer theoretische achtergrond over bepaalde aspecten van cognitieve begaafdheid zodat je kritisch naar je handelen kan kijken. Een praktijkmodule is praktisch gericht met oefeningen en interactie waarin je aan de slag gaat met materiaal om in te zetten in de klas of praktijk.

Hieronder kunt u onze agenda bekijken. Indien je niet weet wat te kiezen, nodigen we u graag uit voor een eerste kennismakingsgesprek via Teams of Zoom waarin we kort uw vraag bekijken en kunnen afstemmen welke opleiding we u het beste kunnen aanbieden.

Bekijk hier onze opleidingen!


Hoogbloeier® biedt voor professionals ook trajecten op maat aan.

Een traject duurt langer en wordt gevormd door een mix van kennis- en praktijkmodules waardoor je kritisch leert kijken en praktisch leert handelen met betrekking tot hoogbegaafde leerlingen of cliënten.

Hieronder kan je onze trajecten op maat bekijken. Er is een traject Begaafdheidscoach specifiek gericht naar hulpverleners zoals psychologen, orthopedagogen, coaches, HR-verantwoordelijken, enzovoort. Daarnaast hebben we een traject Begaafdheidscoördinator specifiek voor scholen waarbij je binnen jouw school de expert begaafdheid wordt.

We nodigen u graag uit voor een eerste kennismakingsgesprek via Teams of Zoom waarin we kort uw vraag bekijken en kunnen afstemmen welk traject we u het beste kunnen aanbieden.

Bekijk onze trajecten voor professionals


Na het volgen van de opleiding Begaafdheidscoach kan je al zelf aan de slag gaan in je praktijk.

Ben je ook geslaagd voor het examen na deze opleiding, dan kan je, na een intakegesprek uiteraard, ook partner van het Hoogbloeier® expertisenetwerk worden en deel uitmaken van een netwerk dat zowel inspirerend als ondersteunend werkt.

Elke partner heeft immers zijn eigen expertise, zijn eigen kijk en ervaringen en partners leren van elkaar, helpen elkaar bij moeilijke casussen en verwijzen naar elkaar door.

Lid zijn van dit partnernetwerk geeft je daarbij jaarlijks ook nog recht op een interne vorming, bestaande uit studiedagen, teamdagen en intervisiemomenten, bovenop de reeds uitgebreide opleiding Begaafdheidscoach.

Meer info over onze interne vorming partnernetwerk


Blijf als eerste op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten over hoogbegaafdheid!

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang updates over nieuwe blogartikelen, boeken, spellen, onderzoekskansen en meer.

Mis geen enkele kans om je kennis te verbreden en jezelf te verrijken. Meld je vandaag nog aan en geniet van veel leesplezier!Of je nu in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant of Limburg werkt, het maakt niet uit. Hoogbloeier® is er ook voor jou!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x