Caroline De Neve - iO hoogbegaafd

Caroline De Neve - iO hoogbegaafd

Coach

Ik ben Caroline, filosofe, mama van twee hoogbegaafde kinderen (van wie één uitzonderlijk hoogbegaafd), ervaringsdeskundige en begeesterd door de heerlijke complexiteit van het brein. Snel leren, intensiteit, perfectionisme, faalangst en hyperprikkelbaarheid, fixed mindset, fantasmen, existentiële problemen, uitbarstingen, … het komt allemaal in meerdere of mindere mate aan bod bij hoogbegaafden … Soms lijken ze meer op vulkanen, soms op een bruisende waterstroom en soms ook op een wolkje dat hoog boven de aarde drijft. Maar één ding is zeker: het reguliere onderwijs vandaag vormt vaak een dam tegen het leerproces van deze kinderen, het is niet ingericht voor hersenen die top-down denken en leren, die verschillende zaken tegelijk oppikken, die meer uitdaging en ingewikkelde materie nodig hebben. Ook vriendschap en existentiële vragen zijn vaak een uitdaging voor deze vroegrijpe breinen. En daarbij help ik graag. Ik begeleid hoogbegaafd talent om zich goed te kunnen ontwikkelen en obstakels te overwinnen. Ik gebruik hiervoor een ruim assortiment aan vormen en materiaal: van individuele gesprekken, (werk)boeken en samen spelen tot filosofie, out-of-the-box-denken en werken vanuit creatieve verwondering. Ik organiseer ook groepssessies voor kinderen (6 tot 16 jaar) rond verhalen, creatief schrijven, lezen, wijsbegeerte, feminisme, … , maar ook thema-avonden voor ouders, lezingen voor professionals, …

Uit hoogbegaafde kinderen groeien volwassenen, die vaak pas op latere leeftijd ontdekken dat ze hoogbegaafd zijn. Puzzelstukjes vallen dan in elkaar. Vroege leerproblemen, weggezakt in het middelbaar onderwijs, steeds gejobhopt en nergens een juiste plek vinden, verkeerdelijk als autistisch gediagnosticeerd worden… Ontdekken dat je hoogbegaafd bent, kan je leven een nieuwe wending geven. Ook hier kan een gesprek verlichting bieden.

Ik studeerde wijsbegeerte, volgde een verdiepings- en expertopleiding bij Hoogbloeier® en blijf mij verder verdiepen in dubbele diagnoses (ASS, ADHD, …), uitzonderlijke hoogbegaafdheid en de neurobiologie van intelligentie.

Doelgroepen

peuters & kleuters | lagere schoolkinderen | secundaire schoolkinderen | hoger onderwijs | ouders | volwassenen

Aanbod

Advies
Groepscoaching
OnderpresterenMindset
OntwikkelingsgelijkenTalentenfluisteraar
Individuele coachingStudiebegeleiding
Thema-avondenExistentiële moeilijkheden
SchooladviesKampen
PlusgroepPositieve discipline

Contact

iO-Hoogbegaafd
Weidestraat 25
9820 Merelbeke

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x