Ontdek hoe je als school de talenten van (hoog)begaafde leerlingen kan ontwikkelen

Ontdek hoe je als school de talenten van (hoog)begaafde leerlingen kan ontwikkelen

Herken je dit?

Je voelt je gefrustreerd omdat het moeilijk is om hoogbegaafde leerlingen te identificeren en hun behoeften adequaat te erkennen.

Het is een uitdaging om lesmateriaal te differentiëren om aan de intellectuele honger van hoogbegaafde leerlingen te voldoen, terwijl je ook rekening moet houden met de diversiteit in de klas.

Je bent bezorgd over de sociale en emotionele ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen, maar ook over onderpresteren.

Je betreurt het wanneer hoogbegaafde leerlingen worstelen met sociale aanpassing en het vinden van gelijkenissen en vriendschappen met leeftijdsgenoten.

Je voelt je overweldigd door de verwachtingen van ouders, die soms extra druk leggen op het onderwijsproces en een uitdaging vormen voor effectieve communicatie.

Je ervaart een gebrek aan voldoende professionele ontwikkelingsmogelijkheden en ondersteuning om effectief te kunnen omgaan met de unieke behoeften van hoogbegaafde leerlingen.

Welkom bij Hoogbloeier®,

jouw gids voor begeleiding van scholen over hoogbegaafdheid in Vlaanderen!


Hoogbloeier® ondersteunt scholen en leerkrachten van hoogbegaafde leerlingen in Vlaanderen met betaalbare en deskundige begeleiding.

De professionele oplossing voor hoogbegaafdheid in Vlaanderen, met effectief advies van onze experts.

Tientallen scholen en leerkrachten van hoogbegaafde kinderen hebben al voor begeleiding van Hoogbloeier® gekozen.

Welkom bij Hoogbloeier®, waar we expertise bundelen voor hoogbegaafde leerlingen.

De eerste stap op weg naar effectieve begeleiding voor hoogbegaafde leerlingen?

Een kennismaking met onze onderwijsverantwoordelijke natuurlijk!
We verwelkomen je in een intakegesprek en luisteren naar jouw visie en behoeften vooraleer we een begeleiding of opleiding voorstellen.

Heb je snel hulp nodig? Onze telefoon staat klaar om direct te antwoorden!
Bel +32 465 009 209


Samen streven we naar optimale ondersteuning en groei.

Samen streven we naar een omgeving waar hoogbegaafde leerlingen zich begrepen, gesteund en uitgedaagd voelen, ook in jouw buurt.

Welkom bij Hoogbloeier®, waar talenten worden gekoesterd.

Leer meer over ons aanbod voor scholen hieronder.


Weet je niet meteen wie je moet aanspreken om geholpen te worden, of heb je een vraag die meer algemeen is?

Neem dan gerust contact op met onze onderwijsverantwoordelijke!

We staan klaar om je te helpen, of het nu gaat om advies voor een hoogbegaafde leerling,

om het vinden van een thema voor een pedagogische studiedag of het bieden van een opleiding voor leerkrachten.

Je kunt ons bereiken via telefoon +32 465 009 209 of via ons contactformulier hieronder.

We luisteren graag naar je en zullen ons best doen om je de ondersteuning te bieden die je nodig hebt.


Hoogbloeier® biedt verschillende onderwerpen aan voor pedagogische studiedagen, steeds met het oog op aangepast onderwijs aan cognitief sterk functionerende leerlingen.

Indien u meer wilt weten over hoe les te geven aan deze leerlingen, hoe ze te herkennen, hoe onderpresteerders te motiveren,… loont het de moeite ons te vragen voor één of meerdere onderwerpen.

Hieronder kunt u een pedagogische studiedag aanvragen. We nodigen u daarna graag uit voor een eerste kennismakingsgesprek via Teams of Zoom waarin we kort uw vraag bekijken en kunnen afstemmen welk onderwerp we u het beste kunnen aanbieden.

Vraag hier je pedagogische studiedag aan!


Hoogbloeier® biedt voor scholen ook trajecten op maat aan.

Een traject is een begeleiding waarin je als school gedurende langere tijd aan de slag gaat met onderwijs aan cognitief sterk functionerende leerlingen.

Hieronder kan je onze trajecten op maat bekijken. We hebben een traject Begaafdheidscoördinator die binnen jouw school de expert begaafdheid wordt. Er is een traject CSF Beleid op leerlingenbegeleiding waarin we jullie school gedurende een jaar begeleiden om een beleid met focus op cognitief sterk functioneren helpen opzetten en integreren. En er is een traject Verrijkingsklas waarin we jullie begeleiden in het opzetten van een verrijkings- of kangoeroeklas.

We nodigen u graag uit voor een eerste kennismakingsgesprek via Teams of Zoom waarin we kort uw vraag bekijken en kunnen afstemmen welk traject we u het beste kunnen aanbieden.

Bekijk onze trajecten op maat


Daarnaast begeleiden en ondersteunen we ook onderwijsprofessionals, individueel en in groepen, bij vaardigheden, kennisontwikkeling en effectieve besluitvorming in hun werk.

We bieden zowel intervisie aan als individueel advies.

Advies aan scholen


Blijf als eerste op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten over hoogbegaafdheid!

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang updates over nieuwe blogartikelen, boeken, spellen, onderzoekskansen en meer.

Mis geen enkele kans om je kennis te verbreden en jezelf te verrijken. Meld je vandaag nog aan en geniet van veel leesplezier!Of je school nu in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant of Limburg staat, het maakt niet uit. Hoogbloeier® is er ook voor jou!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x