18 april 2024

Het Groeipad - buitenschoolse plusgroep

Het Groeipad - buitenschoolse plusgroep

Het Groeipad - buitenschoolse plusgroep

Tijdens het derde trimester wordt jouw cognitief begaafde kind 8 volledige donderdagen meegenomen op het Groeipad voor een boeiend avontuur. Op dit pad ontwikkelen ze aan de hand van uitdagende opdrachten en projecten heel wat vaardigheden: leren doorzetten als het moeilijk is, moeite doen om iets te bereiken, hulp vragen indien nodig en leren uit het maken van fouten. Naast het werken aan de mindset wordt ook aandacht besteed aan het leren samenwerken, het versterken van de executieve functies (planning, emotieregulatie, metacognitie, …) en psycho-educatie (Wat is hoogbegaafdheid en hoe ga ik hiermee om?).

De kinderen worden iedere week ondergedompeld in een nieuw avontuur dat zich op verschillende domeinen kan bevinden (creatief denken, sport en spel, cognitieve vaardigheden, muziek, filosoferen, …). Een excursie mag uiteraard niet ontbreken op het programma! De focus binnen de sessies zal steeds op het proces liggen en niet zozeer op het resultaat. We willen er immers voor zorgen dat de kinderen een mooie groei doormaken.

Tenslotte is het belangrijk dat deze ervaringen in een veilige omgeving plaatsvinden. Doordat de kinderen waardevolle tijd in een groep van ontwikkelingsgelijken doorbrengen, krijgen ze de kans om zich hier oprecht goed te voelen en gaan ze vlugger aansluiting vinden. Om hen zo optimaal mogelijk te begeleiden op hun Groeipad, werken we met experten in hoogbegaafdheid (Evy Van Dongen en Bjorn Zwakhoven) en kiezen we ervoor om met kleine groepjes te werken (max. 6 kinderen per begeleider).

Doelgroep

Lagere schoolkinderen uit de 1ste graad (1ste en 2de leerjaar)

Organisatoren

Kindercentrum De Groeitrap i.s.m. Music for Kids Leuven

Data

18.04.2024 - 13.06.2024 | 09.00 - 16.00 u.

Locatie

De sessies zullen deels doorgaan in Kindercentrum De Groeitrap te Wilsele en deels bij Music for Kids Leuven op de scheutsite in Kessel-Lo. Exacte locaties worden tijdig gecommuniceerd.

Kindercentrum De Groeitrap
Aarschotsesteenweg 465
3012 Wilsele
Music for Kids Leuven
Scheutsite
Zavelstraat 78
3010 Kessel-Lo (Leuven)


Info en inschrijven


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x