30 oktober 2023

Samen sterk in emoties - Externe plusklas DiscoverYourUniverse & Galileo

Samen sterk in emoties - Externe plusklas DiscoverYourUniverse & Galileo

Samen sterk in emoties - Externe plusklas DiscoverYourUniverse & Galileo

De cognitieve mogelijkheden van kinderen en jongeren kunnen zich pas verder ontplooien wanneer ze ook de kracht in zichzelf ontdekken en ontwikkelen.

Dit kan door in te zetten op psycho-educatie en training die expliciet aandacht besteedt aan onze persoonlijke krachtbronnen: executieve vaardigheden, groeimindset, emotieregulatie, zelfvertrouwen, sociale vaardigheden.
Bij DiscoverYourUniverse gaan we verder aan de slag met uitdagende onderwijsvormen zodat onze 'ruimte-reizigers' deze vaardigheden kunnen uitproberen en verder ontwikkelen.

In het dagelijks leven bezorgen allerlei situaties ons soms stress of een minder fijn gevoel: we vinden fouten maken niet zo leuk, we hebben ruzie, we kunnen niet winnen bij een spel, we vinden school saai, het is moeilijk om een vriend te vinden, we zijn verliefd of we verliezen iemand die we graag zien.

Het is oké om ons minder goed te voelen, maar soms kunnen deze gevoelens zo overweldigend worden dat ze ons kunnen tegenhouden of het ons moeilijk maken om ons terug goed te voelen. Samen Sterk in Emoties is gebaseerd op de EuReKAtraining (Emotieregulatietraining bij kinderen en adolescenten) ontwikkeld aan de Universiteit van Gent. Tijdens het laatste half uur maken we tijd om elkaar via gezelschapsspelen nog beter te leren kennen en de vaardigheden verder in te oefenen.

Doelgroep

Secundaire schoolkinderen uit de 1ste graad (1ste en 2de jaar)

Organisatoren

Veerle Cool, MOre coaching i.s.m. Marlies Tierens. 

Data

Startdatum nog te bepalen | 13.30 - 15.30 u.

Tweewekelijks op vrijdag.

Start bij voldoende inschrijvingen

Locatie

De sessies zullen plaatsvinden bij Vista MDC in Peizegem.

Vista MDC
Nieuwbaan 62
1785 Peizegemkeyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x