20 april 2023

Het Groeipad - buitenschoolse plusgroep

Het Groeipad - buitenschoolse plusgroep

Het Groeipad - buitenschoolse plusgroep

20.04.2023 - 29.06.2023
09.00 - 16.00 u.

Kindcentrum De Groeitrap
Aarschotsesteenweg 465
3012 Wilsele

Kinderen


Cognitief begaafde kinderen hebben vaak nood aan uitdaging. We moeten ze uit hun luie zetel halen, uit hun hangmat. Op die manier ontwikkelen ze verschillende vaardigheden. Ze leren onder andere doorzetten, fouten maken, kritiek aanvaarden en inspanningen leveren. Ze gaan ook zelfvertrouwen opbouwen en leren leren. Aangezien het niet altijd eenvoudig is om dit op de lagere school in voldoende mate aan te bieden, organiseren we zelf een buitenschoolse plusgroep.

Tijdens het derde trimester gaan we gedurende 8 volledige donderdagen op pad met kinderen uit het 1ste en 2de leerjaar. We schotelen ze steeds een leuk en boeiend avontuur voor, vol uitdagende opdrachten en projecten. Naast het werken aan de mindset maken we ook tijd om te leren samenwerken en het versterken van de executieve functies (planning, emotieregulatie, metacognitie, …). Verder besteden we ook aandacht aan wat hoogbegaafdheid is en hoe ermee om te gaan.

We schotelen de kinderen iedere week een nieuw avontuur voor. Verschillende domeinen komen hierbij aan bod (creatief denken, sport en spel, muziek, filosoferen, …). Een uitstap mag uiteraard niet ontbreken op het programma! We leggen de focus binnen de sessies zoveel mogelijk op het proces. Het resultaat is minder belangrijk. We willen er immers voor zorgen dat de kinderen een mooie groei doormaken.

Tenslotte is het belangrijk dat deze ervaringen in een veilige omgeving plaatsvinden. Kinderen brengen in deze buitenschoolse plusgroep waardevolle tijd door in een groep van ontwikkelingsgelijken. Daardoor krijgen ze de kans om zich echt goed te voelen en gaan ze vlugger aansluiting vinden. Om hen op de beste mogelijke manier te begeleiden op hun Groeipad, werken we met experten in hoogbegaafdheid (Evy Van Dongen en Bjorn Zwakhoven). We kiezen er ook voor om met kleine groepjes te werken (max 6 kinderen per begeleider).

Alle praktische informatie kan je terug vinden op onze website via deze link:

Info en inschrijven


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x