21 oktober 2023

Studiedag 'Tussen Misverstand en Meesterschap' - Gent

Studiedag 'Tussen Misverstand en Meesterschap' - Gent

Studiedag  'Tussen Misverstand en Meesterschap' - Gent

Hoe organisaties kunnen inzetten op hoogbegaafdheid.

Bedrijven zijn op zoek. Naar mensen die snel bijleren en autonoom kunnen werken. Naar innovatieve oplossingen voor complexe problemen. 

Medewerkers met kenmerken van (hoog)begaafdheid voelen zich niet altijd gewaardeerd, hebben vaker conflicten met collega's en vallen uit door ziekte of geven de bedrijfswereld op en starten als zelfstandige.

Hier zit een win-win: voor de organisatie, voor de medewerker en voor de maatschappij. Maar wat is ervoor nodig om dit te realiseren? Muriel Van Gompel onderzocht het i.k.v. haar opleiding tot ECHA Specialist en neemt je graag mee op reis naar een land vol mogelijkheden. Ga je mee?

Zaterdag 21.10.2023 | Bedrijvencentrum De Punt
13.00 u. Netwerkmoment met koffie
14.00 u. Lezing door Muriel Van Gompel
16.00 u. Diploma-uitreiking gevolgd door receptie

Voor (iedereen die werkt met) volwassen (hoog)begaafde personen.


Programma

Hoogbegaafdheid staat de laatste jaren hoger op de agenda in scholen, maar in de werkomgeving is dat nog veel minder het geval. Nochtans hebben medewerkers met kenmerken van (hoog)begaafdheid veel te bieden aan hun teams, op voorwaarde dat de omgeving erop aangepast is. Deze lezing gaat dieper in op wat dat kan betekenen: 

  • Hoe verhoudt hoogbegaafdheid zich tot neurodiversiteit? 
  • Welke bedrijfscultuur past het beste bij het ontwikkelingsmodel van Dabrowski? 
  • Wat betekent het om een psychologisch veilige omgeving te creëren? 
  • Bij welke organisatiekenmerken gedijt hoogbegaafdheid het beste? 
  • Welke context leent zich voor de creativiteit die vaak samengaat met hoogbegaafdheid? 

De deelnemers worden door middel van de interactieve hoogbegaafdheidsmonitor meegenomen in het verhaal en de uitdagingen van organisaties die op zoek zijn naar uitzonderlijke medewerkers en naar manieren om hen (gelukkig en gezond) te houden.

Spreker

Muriel Van Gompel is de oprichtster van Mindflow. Muriel heeft zelf ondervonden hoe het is om als neurodivergente professional carrière te maken in een wereld die haar vaak een vreemde eend in de bijt vond.  

Bovendien zijn hoogbegaafdheid, hoogsensitiveit en autisme geen theoretische begrippen in haar gezin en heeft ze zich stevig bijgeschoold over deze onderwerpen door het volgen van opleidingen, boeken te lezen en die kennis te verbinden met eerdere ervaringen in het bedrijfsleven. .  

Nu stelt ze haar ervaringen in het bedrijfsleven, haar kennis over organisaties en haar ervaring met neurodiversiteit ten dienste van buiten-gewone volwassenen en de organisaties waar zij werken. Ze helpt hen graag om in verbinding met elkaar te komen, waarbij het geheel groter wordt dan de som van de delen.  

Haar loopbaan heeft haar getoond hoe een systeem individuele medewerkers stuurt. Richt het systeem goed in, en je laat mensen boven zich uitstijgen. Maak een slecht systeem, en je ondermijnt zelfs de beste mensen. Daarom blijft ze werken aan verandering in organisaties, en beperkt ze zich niet tot het ondersteunen van individuele medewerkers.

Locatie

De studiedag vindt plaats in het Bedrijvencentrum De Punt in Gentbrugge.

Bedrijvencentrum De Punt
Kerkstraat 108
9050 Gentbrugge


Tarieven

  • Partners Hoogbloeier®: 1 credit
  • Andere deelnemers: €75,-  (excl. 21% BTW)

Van deze studiedag wordt een factuur gemaakt.

Inschrijven kan via onderstaande link.
Wil je meer informatie of een afspraak maken, telefoneer dan +32 478 20 69 87 of mail naar opleidingen@hoogbloeier.be.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x